Share
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Daily Business baga un articol care ar trebui sa produca un cutremur imens in piata bancara din Romania, asta daca va fi adevarat.

Si este oarecum adevarat, Banc Post a oprit de la tranzactionare la ATM-uri cardurile asupra carora exista suspiciuni de frauda. Acum avem doua ipoteze. Cineva le-a furat informatii, sau cineva a stat sa fure de la bancomat pin-uri si serii de carduri, ca apui sa le cloneze si dupa care sa le foloseasca.

Luand la bani marunti prima idee, avem un director de sucrusala ce s-a aruncat de pe bloc la inceputul anului dupa ce a dat o gaura imensa in seiful bancii ca sa joace la cazino. Daca cumva acest individ a furnizat unor persoane de treaba si conturile si alte datele ale unor oameni cu depozite la banca? Atunci se justifica cum a avut acces la baza de date, sau cum au disparut bani din conturile oamenilor.

Atacurile de tip phishing incep sa prinda si la noi totusi. Asta pentru ca se inmultesc, iar daca un om vede de doua ori o chestie, are tendinta sa o creada, chiar daca sus in address bar nu scrie linkul bancii. Acelasi lucru se intampla si cu conturile de Yahoo!.

Clonarile de carduri la ATM sunt din cele mai haioase. O data pentru ca nu poti masca o camera sau o unitate de citit cardul pe langa bancomat? Dar daca iti pui in functiune bancomatul tau cu sigla bancii, cum s-a mai intamplat in ultima perioada?

Reactii din partea bancilor? Nu, nu vom avea asa ceva, pentru ca PR-ul lor de 2 lei considera ca asta le va dauna imaginii. Drept urmare avem un comunicat de 3 cuvinte de la Banc Post, iar celelate banci vor tace malc si vor spera sa nu cada si ei in aceeasi groapa.

Si daca ma gandesc bine exact de momentul asta, reactiile din partea bancii am discutat la ultima intalnire despre online organizata de Manafu. Sa ma gandesc ca am discutat degeaba?

Update: se pare ca Maestro a retras sprijinul pentru cardurile Millenium oferite prin banc post, drept urmare banca a bagat o minciuna cu frauda ca sa se simta mai bine lumea, si nu sa recunoasca ca raman fara emitent de carduri.

About The Author

Cristi Dorombach, problogger la piticu.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzica, viata de zi cu zi pe blog.

15 Responses

 1. Mihaik93

  interesant articolul, oricum eu nu am nicio treaba cu BancPost numai BRD si Transilvania, ce mi sa intamplat mie a fost ca mi-a luat bani de pe card si nu mi-a dat in fine tot mi a dat la banca !

  Reply
 2. emberke

  Acum 2 ani am primit o scrisoare de la BancPost cu acelasi text, cum ca ar fi anulat cardul meu din cauza suspiciunii de frauda, nu din vina mea ci a altora. M-au invitat la sediu sa imi dea un card nou. Noroc ca n-am avut bani pe card si foloseam odata pe an. Probabil ca se intampla din nou 🙂

  Reply
 3. Marius Sescu

  Atacurile bancare tip pishing prind la noi pentru ca romanii nu sunt invatatti sa verifice un site, inainte de a-l utiliza. E la fel ca si cu adresa de mail. Daca vad o casuta pe care scrie introdu adresa ta, ei asta fac!

  Reply
 4. mitica

  Eu ce draq sa zic … ma bucur … tinand cont ca am un credit considerabil la ei … sper sa dea faliment si sa fie hackuiti pana la ultima centima … si asa aku’ juma de ora m-au sunat sa ma intrebe daca am platit ultima rata pentru ca citez: “nu prea figurez pe graficul platilor” … poi ce sa zic: angajati in pla mea oameni capabili ca toanta aia de mi-a facut fisa de credit m-a tinut juma de zi pentru 20 de linii dintr-un tabel. Dar tre sa recunosc ca era buna in draci.

  Reply
 5. iLL

  :))
  Banc Post astia… 😀
  Millenium nu pot procesa singuri carduri ca nu au un anumit numar de carduri active 😀 si au apelat la ajutor. PS. Uitati-va de 2 ori la bancomatul de la care retrageti, mergeti in general la bancomatele din incintele sediilor de banci. Nu apelati la bancomate aparute ca din senin, bancomate in sedii de magazin mici.
  POS-uri: probabil ca aici apar cele mai multe incercari de frauda. Atunci va oferiti pin-ul si card-ul spre a fi scanat fara nici cea mai mica banuiala. Regulile sunt aceleasi. Nu apelati la POS-uri din magazine “de cartier” aparute din senin, nu apelati la pos-urile magazinelor fara sigle visa/mastercard…
  Un sfat bun care va poate salva de MULTE probleme: cereti inca un plastic cu cont-ul aferent (debit) si varsati banii in el inainte sa-l folositi. Nu va lasati economiile pe card daca il folositi foarte des!

  As mai sta la taclale cu voi… dar…

  Reply
 6. LK

  Inca o data se dovedeste ca piticu habar nu are ce vorbeste, mai bine zis “vorbeste” sa se afle in treaba.
  Pe zi ce trece interesul scade …

  Reply
 7. Nane

  incep sa ma satur. intai fura directorii din banca, acu frauda. acum firesc ar fi falimentul.
  cred ca mi fac card de la salariu altundeva.

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.