home to blog Concurenta GPS-urilor

Concurenta GPS-urilor

Hai sa o luam pragmatic, avem Google Maps, avem Yahoo! Maps, avem chiar si MSN Maps. In cazul asta avem concurenta directa la serviciul clasic de GPS, prin internet.

Din pacate Romania sta extrem de prost la nivelul hartilor, dar datorita accesarilor (dupa ceva ani de zile) satelitii de facut poze ale pamantului au reusit o poza de calitate a Bucurestiului. De ce sa nu profitam de ea? De ce sa nu facem o pagina de web, pentru mobil, cu toate locatiile ce doresc sa fie prezente acolo.

Metropotam e cam singurul care are asa ceva, insa ei n-au si optiunea de mobil. (adica mai simpla pagina) Sau o pagina care sa contina un form de cautare, sa zicem ca vom cauta un anumit restaurant. Intram pe net, submit, search si uite poza cu rezultatul. Acolo trebuie sa ajungem, stim unde trebuie sa ne oprim, cum ajungem acolo, ne descurcam sau dam din sagetile hartii pe mobil.

Tehnic se poate, cine o pune in practica? Asta din cauza ca in seara asta am trecut de 2 ori pe langa restaurantul Decebal, fara sa vad ca trebuie sa opresc. Ultima data am ajuns in Colentina, dupa care am stiut sa ma intorc 🙂

7 thoughts on “Concurenta GPS-urilor

  1. Pai la capitoul indexare in Bucuresti, IGo sta foarte bine. Poti sa gasesti cam orice daca ai soft-ul updatat, eu sincer nu-mi amintesc sa caut ceva cu GPS-ul si sa nu gasesc.

    Cat despre poza de pe metropotam, e foarte veche, cred ca mai veche de 3 ani. Langa mine s-a consrtuit un bloc, constructia a inceput acum vreo 3 ani, dar pe harta arata un camp, deci te poti trezi ca virgula cauti o locatie care nu exista pe poza 🙂

  2. GPS-ul e mult mai avantajos, fiindca sistemul nostru de wireless ii jalnic + ca pe GPS ai mai sigur totul si spune cat de cat despre toate zonele, pe cand pe net gasesti numa chestiile free si slabute

  3. si ca sa ma mai explic o data, pe mine nu ma intereseaza cum sa ajung intr-un punct 🙂 pe mine ma intereseaza unde e punctul ala ca sa stiu pe unde trebuie sa ma opresc, sau cum sa ma incadrez pe sosea (harta se presupune ca o am in cap, cel putin pozitia finala)

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: