Share
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Daca ar fi sa bifez pe lista ce s-a facut la Biz Sms Camp ar fi toate casutele check-uite. Ar trebui sa spun ca am notat pe carnetel 13 pagini de idei pe care nu ca nu le stiam, ci pe care uitam sa le aplic. De asta tabara de munte cu bloggeri, agetii si clienti a fost un succes. Si a fost un succes mai ales pentru ca toata lumea stie ce e social media, pentru ca toata lumea este in social media, dar fiecare a vrut sa afle mai mult si sa vada de ce trebuie sa fie in social media.

Revista Biz face acum un lucru pe care noi l-am tot facut de-a lungul timpului, insa cu alte forme. La inceput erau intalnirile lui Manafu, Netoo, conferintele despre online si asa mai departe. Dar toate astea erau oarecum privite ca intalniri de sectanti. A, se intalnesc aia din online, cu aia din online ca sa faca online. Acum am avut parte de implicarea celei mai pasionate reviste de business din Romania, oameni care vin dintr-un alt mediu – printul, oameni care au inteles ca exista online si ca spre el ne indreptam. Si pentru ca printul sa supravietuiasca au nevoie de sprijinul online, dar si de online ca sa creasca.

Chiar daca nu am discutat despre campaniile care vor urma punctual, am lasat usa deschisa si mai ales am creat conexiunile respective cu toate companiile prezente la tabara. Am facut agentiile sa inteleaga ca noi, bloggerii, nu suntem niste jurnalisti care scriu la comanda, nu suntem niste robotei care vin si scriu aici, nah asta e textul, asta e campania, baga. Ci ca noi suntem indivizi, individual, iar ce face unul nu poate face si celalalt, iar asta aduce unicitate si plus valoare.

Pentru ca fiecare dintre noi, bloggerii avem cate o comunitate de cititori, toata lumea ne-a interbat cum se construieste o astfel de comunitate, ce trebuie sa faci ca sa o ai si ca sa iti lucreze. Am stabilit care sunt bunele practici si exemplele de lucruri bune, atat pentru noi cat si pentru comunitatile noastre.

Am invatat de la Alex Negrea cam ce trebuie sa faci pentru a avea o comunitate buna pe Facebook, de la Victor Kapra ce idei ar trebui sa adopte o companie pentru a avea o viata usoara in social media si de la mine faptul ca o companie trebuie sa existe in toate retelele sociale, pentru ca potentialul lor public exista acolo, dar nu sunt toti intr-un singur loc. De asemenea comunicarea punctuala, pe sucursale, pe sedii mici este un plus de incredere pentru companie. Si teoretic e bine sa existe un om care are voie sa aiba drept de decizie in social media, sa poata avea idei si sa le indeplineasca acolo fara sa intarzie un raspuns atunci cand acesta este necesar.

Zoso ne-a invatat inca o data ce trebuie sa scriem pe blog. Si aici exista de fiecare data discutii in contradictoriu. De ce sa scrii, ce trebuie sa scrii, de ce ne invata ala cum sa scriem? Pentru ca daca lui asa ii merge bine, toata lumea poate avea acelasi succes. Apropo, va recomand blogul lui Stelian Tanase.

Sa nu credeti insa ca am stat asa de incrancenati tot timpul, discutand chestii serioase. Am avut fericita ocazie de a ne apropia, de a comunica cu agentiile si clientii mai mult decat am reusi sa o facem vreodata. Si de asta sper sa ii fi numit prieteni, iar ei sa fi inteles ca exista niste oameni in spatele blogurilor si ca acestia sunt la fel de amuzanti si buni ca oricine altcineva. Am cantat la karaoke cat n-am cantat eu pana acum, iar poza asta cred ca nu are nevoie de nici o alta explicatie.

Si pentru ca noi nu facem in online altceva decat cum suntem in mod normal, la fel ca voi toti de altfel, dar si pentru ca totul ramane in online, nu pot decat sa zic ca astept si editia a doua a taberei.

About The Author

Cristi Dorombach, problogger la piticu.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzica, viata de zi cu zi pe blog.

8 Responses

 1. Cum a fost la Social Media Camp | M A N A F U *

  […] POSTURI Ziua 1 Social Media Summer Camp Prima sesiune #bizsmscamp Scrisoare de la #bizsmscamp catre colegii de la Spada Primele idei notate la Social Media Summer Camp 2011 Despre obiective şi specialişti în social media Din “bucătăria” bloggerilor #bizsmscamp Social media și companiile #bizsmscamp Social Media Camp 2011, concluzii dupa primele 2 zile Social Media Summer Camp 2011 (2) Live blogging Sesiunea a-3-a #bizsmscamp Concluzii de la BizSmsCamp […]

  Reply
 2. Bibi

  Sper ca pana la urmatoarea editie sa reusesc sa-mi creez si eu o comunitate mititica, sa intru in randul lumii… online. 🙂

  Reply
 3. Campionat de biliard pentru bloggeri | piticu .ro blog

  […] piticu .ro Because blogging is not enough » « iPhone 4S in Romania intr-o luna Oct 21 2011Campionat de biliard pentru bloggeriSaptamana viitoare la Funland la Unirii (sus la ultimul etaj in magazinul Unirea) are loc un campionat de biliard pentru bloggeri. Inscrierea e gratuita  si toti bloggerii care se inscriu primesc premii. Meciurile au loc in fiecare zi dupa ora 18. Dupa care urmeaza premiile pentru castigatori si care sunt structurate asa:Cei calificati pentru ultima etapa vor fi premiati astfel: Locurile 3 si 4: – un card de reducere GOLD (20 % reducere) si un voucher de 2 ore la billiard oferite de FUNLAND; – produse cosmetice si suplimente in valoare de 400 RON oferite de BEAUTYROOM.ro.Vicecampionul: – un card de reducere GOLD (20 % reducere) si un voucher de 2 ore la biliard oferite de FUNLAND; – produse cosmetice si suplimente in valoare de 500 RON oferite de BEAUTYROOM.ro.Campionul: – un card de reducere GOLD (20 % reducere) si un voucher de 3 ore la biliard oferite de FUNLAND; – produse cosmetice si suplimente in valoare de 600 RON oferite de BEAUTYROOM.ro. Inscrierea se face in felul urmator:1. Trebuie sa trimiti un e-mail pe adresa office@mediaholic.ro cu subiectul “Campionat FUNLAND”, pana Duminica 23 octombrie 2011 ora 18:00, in care sa scrii NUMELE TAU complet si adresa BLOGULUI care te sustine.2. Vei primi apoi un e-mail in care vei avea atasat un formular de inscriere si Comunicatul Campionatului, pe care va trebui sa il postezi pe blogul tau sau pe cel care te sustine.3. Vei primi confirmarea de inscriere pe e-mail impreuna cu regulamentul BILA 8 si data in care este programat meciul tau din prima etapa (24 sau 25 octombrie). Si programul e asta:Etapa 1: LUNI 24 octombrie 2011 – 100 de participanti. Marti 25 octombrie 2011 – 100 de participanti. Etapa 2: Miercuri 26 octombrie 2011 – 100 de participanti (castigatorii meciurilor de luni si marti). Etapa 3: Joi 27 octombrie 2011 – 50 de participant (castigatorii meciurilor de miercuri) Etapa 4: Vineri 28 octombrie 2011 – 4 participanti. Se vor juca semifinalele si FINALA.Eu zic sa mergem. Cand ati mai jucat ultima data biliard. Plus ca daca il amintim aici pe Ciubotaru, vine si ne da lectii la biliard cum a facut-o ultima data la SMS Camp. […]

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.