home to blog Concediul, un beneficiu

Concediul, un beneficiu

Din pacate din ce in ce mai multi angajatori cred ca le ofera un beneficiu angajatilor, concediul. Si asta nu numai din cauza crizei, ci din cauza nesimtirii. Da, exista o lege care spune ca esti obligat la 21 de zile de concediu pe an. Dar legea aia se opreste la portile firmei. Pentru ca in spatele portilor daca intra inspectorul de la munca, angajatul care a facut reclamatie sau care isi vrea zilele de concediu este dat afara.

Iar asta e o noua forma de sclavagism, in secolul 21, peste tot.

TAGS:

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, problogger la piticu.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzica, viata de zi cu zi pe blog.

14 thoughts on “Concediul, un beneficiu

  1. Nr. minim de zile de concediu este de 20 conform Codului Muncii nou intrat in vigoare la 1 ianuarie.

    Pai 21 de zile inseamna aprox. 1 luna, destul de putin.

    1. Potrivit art. 56 din Contractul Colectiv de Munca Unic la Nivel National pentru anii 2007-2010, salariatii au dreptul in fiecare an calendaristic la un concediu de odihna platit de minimum 21 de zile lucratoare.

  2. Cool, au uitat sa treaca ca se acorda liber dupa program si in weekend. Plus ca ai voie sa tii pornit telefonul de serviciu in concediu, ca cine stie, poate isi sterge cineva iconita de recycle bin de pe desktop si nu stie sa o puna la loc. o_O

  3. Mda, imi amintesc si eu de scandalurile de la job, ca mereu aveau altii pretentia sa-mi dicteze si cand sa-mi iau concediu. Dom’le, am zilele alea libere? Lasa-ma sa le iau.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: