home to blog Codul lui DaVinci

Codul lui DaVinci

Am fost la film. 3 ore … am murit de cald … astia de la cinema Studio nu au aer conditioat, nu au climatizare, nici macar climatizarea de pe vremea lu Ceausescu nu mai functioneaza … si aia presupun ca era buna :D)

In alta ordine de idei am ramas placut surprins sa ma intalnesc cu multa lume acolo, sambata seara, si sa vad ca a fost cinematograful plin ochi.

Ca sa fac o scurta critica a filmului. Da … e interesant. Depinde de tine ce crezi, ce vrei sa crezi dupa ce vezi filmul, si mai ales cat de marcat ramai.

Din punct de vedere al regiei si scenariului, este un film foarte bun. Nu cu foarte multe efecte de gen matrix, dar disolv-urile au intrat foarte bine. Ma astept sa ia o groaza de premii, pe cat de controversat a fost.
Cat despre controverse… bullshit … astia care il blameaza au vazut macar filmul ? Au citit macar cartea? Da, datele pot fi reale. Numai ca dovada lor e un pic cam pierduta in negura timpului.

Sa iei o persoana si sa o ridici la rangul de zeu – Dumnezeu, se practica si in zilele noastre. Si asta e facuta de catre presa. Sau de catre un PR de buna calitate. Numai ca atunci, pe vremea Consiliului de la Nicosia, cand s-a scris crezul, cand s-au stabilit Bisericile, Papa, Teoctistul si toti astia care vor sa se dea conducatori, nu exista PR, marketing, presa, libera circulatie a informatiei … internet si multe altele.
Astfel incat, au existat niste minti luminate, care au ales ceva in sensul lor. Care au decis ca asa va fi… si culmea, de 2000 de ani de zile, e bine, si ramane bine.

Asta dezbate filmul.

Va recomand sa il vedeti. Pentru ca e un film si un motiv misto de iesit in oras. Va recomand sa nu-l downloadati pe calculator, pentru ca de asemenea se pierd niste efecte. Dar, alegeti un cinema frumos.

Cartea, nu stiu, nu am apucat sa o citesc. Nici nu stiu daca o sa apuc. Daca are cineva o versiune electronica va rog sa mi-o trimiteti. :D)  Am inteles ca e grea de inteles. Dar, ca e misto.

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, problogger la piticu.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzica, viata de zi cu zi pe blog.

3 thoughts on “Codul lui DaVinci

  1. “Daca nu ar fi existat Dumnezeu,ar fi trebuit sa-L inventam ca omul sa nu-si naruie sanatatea mintala.”

    A doua provocare,cu trimitere la acest film in mai putin de 24 de ore..cred ca am sa ascult si eu recomandarea. 😉

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: