home to blog Cloud computing

Cloud computing

In principiu spre asta ne indreptam. Asa apreciaza lumea prezenta in aceasta seara la WebClub.

Cloud computing nu inseamna nimic mai mult decat externalizarea serviciilor IT catre solutii web scalabile in functie de cerintele aplicatiei, in functie de nevoile de moment ale aplicatiei, in functie de costurile pe care dezvoltatorul e dispus sa le plateasca.

Ideea e ca orice dezvoltator ar trebui sa se gandeasca sa dezvolte ceva in cloud de la inceput, folosind o groaza de solutii tehnice: amazon, windows azure, googe apps. Asta pentru a putea muta aplicatia pe mai multe servere sau pentru a putea servi mai rapid o masa mai mare de oameni in functie de cerinte. Bineinteles asta poate fi costisitoare in functie de ce resurse consuma, cu cat consuma mai multe resurse, cu atat e mai scumpa. De asta aplicatiile trebuie sa fie cat mai rapide si cat mai optimizate.

4 thoughts on “Cloud computing

  1. Cred că aș putea scrie o carte despre ce înseamnă cloud computing și ce efecte are deja asupra vieții noastre de zi cu zi. Ideea este că dezvoltarea infrastructurii de internet a ajuns într-un punct de cotitură și o soluție este chiar aceasta. Bine, denumirea este nefericită și abstractă, dar performanțele sunt bune, iar raportul calitate/ preț este excelent. Problema este, însă, că dezvoltarea aplicațiilor pentru cloud este costisitoare.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: