home to blog Cine sunt militarii nostri?

Cine sunt militarii nostri?

Cand sortam pozele de la parada de 1 decembrie, am stat sa ma uit la militarii nostri. Si ceva nu a aratat bine. Am vazut fete ale militarilor ce exprimau atat de multe sentimente. Am vazut militari tristi, ingrijorati, ganditori, visatori, dar si cativa seriosi si dedicati misiunii de defilare pe care o aveau de indeplinit.

Si ma intreb iarasi, avem armata? Sau militarii nostri din profesionistrii ce trebuiau sa devina, sunt niste oameni cu griji, familii si stress-ul de zi cu zi?  Si atunci vine cealalta intrebare, ar fi ei in stare sa lupte pentru Romania?
Si daca nu, ar fi altii in stare sa isi manifeste patriotismul prin lupta? Ah … care Romania.

Oricum, va las sa vedeti pozele si sa imi spuneti in comentarii ce va inspira fetele militarilor.

10 thoughts on “Cine sunt militarii nostri?

  1. heh… ce pot sa-ti inspire fetele unor oameni care si-au dedicat viata UCIDERII altor oameni?

    Crezi ca rachetele, bombele si mitralierele alea APARA pe cineva?

  2. Armata in 2012 nu mai inseamna ce insemna in 1940. Inseamna intai tehnica (avioane si alte alea). O invazie terestra este foarte putin probabil.

    Pe de alta parte, armata nu mai e obligatorie. Cei care-s acum acolo sunt PROFESIONISTI. Se duc de dragul patriei in Irak ori Afganistan? Logic ca nu, se duc de foame. Si atunci vedem militari tristi, cu griji si tot tacamul. Trist, dar adevarat.

  3. Emil Calinescu: si crezi ca daca erau incorporati, ar fi fost cu zambetul pe mutra si fericirea in suflet? Ai facut armata ? Ai idee cat timp se pierde in stagiul de pregatire, ca sa inveti sa bati pas de defilare si saluturile obligatorii carieristilor de prin cazarmi. Nu vad de ce ar fi fericit vre-unu, poate pentru ca au scapat intr-un sfarsit de pregatiri si de frecus.

  4. Sunt militar,am participat la parada si marturisesc ca inca mai am emotii atunci cand se ridica tricolorul. Din fericire inca mai sunt oameni ca mine care simt romaneste !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.