Share
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Eu stiu ca noi avem o groaza de institutii si prostii platite din banii publici, dar totusi se poate fura mai cu perdea in tara asta sau se fura pe fata asa?

Citesc o stire:

Şeful Poliţiei Locale a Municipiului Bucureşti, Ion Ţincu, a afirmat că se intenţionează modificarea legislaţiei în sensul ca meciurile de fotbal să se desfăşoare până la ora 21.00

Cine naiba e politia locala? Ce vrea ea de la viata mea? Politia romana ce dracu mai cauta atunci in peisaj? Jandarmeria de ce naiba mai exista? Trupele speciale ce fac? DIAS? SPIR? DIICOT? Astia pentru ce mai exista daca avem politie locala.

Si acum am aflat ca avem politia locala a municipiului Bucuresti, daca nu stiati avem politia locala a sectorului 1, a sectorului 6, la sectorul 5 politia locala are un Q7 cu care patruleaza … pana mea, suntem o tara cu o groaza de politii. Presupun ca politiile astea locale de sector nu apartin de politia municipiului Bucuresti si ca sunt platite din bugetele primariilor de sector nu?

Si ce autoritate au politiile astea locale? Adica acum oricine vine si spune sunt Stiven(ca nu mai e Garcea la moda),  de la politia locala, actele la control, amenda pentru ca asa vrea pulanul meu?

Cate politii sunt in tara asta? Ce fel de stat politienesc avem?  Si daca avem politii locale, astea cui se subordoneaza? Ca fac pariu ca nu se subordoneaza ministerului de interne.

About The Author

Cristi Dorombach, problogger la piticu.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzica, viata de zi cu zi pe blog.

9 Responses

 1. ab

  Sincer, ma mira ca acum ai aflat despre politia locala. Pe de alta parte cred ca au o mare problema de naming politiile de la noi. Mie imi suna ca Politia Locala e acelasi lucru cu Politia Comunitara, care, da, este subordonata primariei, cumva. Dar nici politia comunitara nu o duce rau, totusi. In Mogosoaia masinile de patrula fiind Touareguri.

  Reply
 2. Cata

  Politia Comunitara (Locala) de la Primaria Capitalei (cred) patruleaza cu Hyundai Santa Fe (2 bucati). Aia de la Mogosoaia aveau doua VW Touareg. Asa ca nu ma mira ca ai lui Vanghelie se plimba in Q7

  Reply
 3. doru

  Politia Locala=Politia Comunitara, subordonata Primariilor, adica mafiilor locale. In Timisoara comunitarilor li se spune maidanezi si raspund la apelativul : Patrocle!

  Reply
 4. Nelu

  Politia Locala este ceruta in primul rand de catre Comunitatea Europeana, ca parte integranta de reformare a instititiilor statului,a Ministerului Administratiei siInternelor in special, lucru pe care noi trebuia sa il facem acum 3-4 ani.Comasarea a mare parte din serviciile operative de la ordine publica,Brigada de Politie Rutiera si in totalitate Politiile Comunitare intr-o singura structura subordonata primariilor, este vazuta in afara ca un srijin real in slujba cetateanului.Din pacate atat sefii din Politia Nationala si Politiile Comunitare se opun drastic acestei masuri deoarece se fac restructurari masive si in acest caz sunt pierdute privilegii financiare.Un exemplu simplu in acest sens ;De ce sa plece un actual pensionar angajat in Politia Comunitara si sa faca loc unui tanar cu bac si facultate, care nu gaseste loc de munca desii vrea sa munceasca,si aici aveti dovada simpla de ce Comunitatea Europeana trage atat de noi sa ne schimbam mentalitatea.La Ministerul Administratiei si Internelor lucrurile stau mai rau deoarece cei care trebuiau sa iasa la pensie nu o fac si ei se rotesc la conducerea tuturor structurilor(I.G.P.R,-B.P.R-D.G.P.M.B-e.t.c.)Si din toate acestea spuse pe scurt pierde doar cetateanul roman.

  Reply
 5. patrocle

  nelu-ideea asta ca europa ne cere sa avem politie comunitara este o minciuna si o scuza pentru toti prostii cu patru clase sa se inchipuie garcea;doar in 4 sau5 tari exista maidanezi in restul tarilor exista doar politia nationala si cel mai bun exempu este germania

  Reply
 6. carmen

  daca nu doriti atatea politii,de ce naibi nu incercati sa va dezvoltati bunul simt?politia comunitara se ocupa de cei care intra sub incidenta legii contraventionale.daca oamenii ar fi mai educati si ar avea constiinta ar disparea politia.IA INCERCATI…

  Reply
 7. ladescu gh

  am primit din partea lor 6 raspunsuri ,referitoare la p parcare .3 spun da si 3 spun nu.in una se mentioneaza ca nu au cadru legal .spatiul la care eu fac referire este spatiu verde betonat de niste tampiti fara aprobarea ADP si Primarie ,se ocupa si trotuarul pentru a se parca.DGPL s 6 spun ca nu au cadru legal sa i amendeze .SAC! intr o noapte un c auto a chemat prin 112 o patrula .a venit de la DGPL spunindui aluia ca are voie sa parcheze pe spatiu verde si trotuar ca dor este domeniu publi .l am intrebat daca este cond auto, a raspuns ca da si l am intrebat ce spune c rutier ref la parcarea pe trotuar .raspuns :are voie desi nu se afla semn specific rutier cu da sau nu parcare .deci poti parca pe spatiul verde si pe trotuar.cine a betonat ?niste tampiti ,hoti din bani primariei ,din bani nostri,publici

  Reply
 8. raul

  va salut.este buna intrebarea,de ce ne trebuie politie locala?? poate este buna (pentru circulatie si ordine publica),dar daca asa vrea comunitatea europeana ce sa facem?sunt agent la politia locala la un sector si ce sa zic? PROSTIE,PROSTIE, BIRFA,RELATII,TOATE LA UN LOC —–MAFIE.mi-e scirba ce se intampla,trebuiau sa pazeasca cimitiriile in continuare))))))))))))))).

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.