home to blog Cine e baiatul din poza?

Cine e baiatul din poza?

Cine e baiatul din poza asta? Nu Emil Boc, pe el il stim, cine e poza din stanga lui?

Raspunsurile pe care le-am primit azi, au fost din cele mai haioase. Cel mai bun raspuns a fost: e un SPP-ist, un bodyguard.

Nu, este Ioan Botiş, ministrul muncii. Un minister destul de important. Cel care raspunde de angajatii bugetari si asa mai departe. Ei bine asta e un om marginalizat. El e acolo ca sa umple ecranul, ca sa se bage in seama, sa fie si el prezent sa nu se zica ca n-a facut nimic. De fapt Boc a fost la negocieri, el s-a bagat peste ministru sa ii faca treaba, a iesit in fata televiziunilor sa se laude el, ca el, Boc – Emil Boc, a venit si a facut si a dres si a rezolvat problema.

Si acum sa ne uitam la noi in ograda, dar si in ograda altora. La noi in Romania vedem cum de fiecare data de cate ori un baiat vine si are o idee, ii este dat peste bot de catre sef, iar seful vine si sustine el ideea baiatului respectiv. In afara, oriunde se intampla chestia asta, cineva isi da demisia, seful sau baiatul, iar fiecare pleaca spre mai bine sau spre un loc unde sa isi poata manifesta creativitatea si ideile. La noi nu, capul la cutie, joc de glezne, noi ne facem ca muncim, iar ideile bune le ia seful sa se laude cu ele ca si cum ar fi ale lui.

De asta nu prosperam noi. Ca in loc sa fie Botis vinovat pentru ceva bun, este Boc. Ca in loc sa i se dea responsabilitatea cuiva si sa fie astfel tras la raspundere si-o asuma Boc sau Basescu, dupa caz.

10 thoughts on “Cine e baiatul din poza?

 1. Vezi daca ma intrebai pe mine, ca eu stiam 🙂
  Serios vorbind, ai zice ca la noi fiecare face treaba altuia… Basescu anunta ce ar trebui sa anunte Boc, Boc anunta in locul lui Botis and so on…

 2. Exagerezi. Boc e seful lui, de asta i se spune “prim ministru”. Daca intr-o situatie e prezent atat seful cat si subordonatul nu e normal ca seful sa fie in fata, sa isi asume responsabilitatea? Guvernul, teoretic, e o institutie cu sefi si subordonati, nu o multime de oameni pe cont propriu.

 3. De acord cu Sergent, atata timp cat seful executivului era acolo era cred normal ca el sa fie cel care da declaratiile de presa! Ia imagineaza-ti ipostaza:
  – Ce ati discutat astazi in sedinta D-le Prim Ministru?
  – No comment, va raspunde Botis.
  Criticam dar cand e cazul. Exagerarea cu buna stiinta e manipulare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.