home to blog Ceva pentru specialisti

Ceva pentru specialisti

Daca tot aveti instalat pe servere un ffmpeg care iti transforma orice format video in .flv ca sa poata fi vazut pe internet, mai ales daca ffmpeg-ul ala e setat sa codeze la o anumita dimensiune, atunci de ce pana mea apelati la divx sau orice alta aberatie de codec video, ca sa faceti materialul video la dimensiune mica, la calitate mai proasta, astfel incat dupa ce il codeaza si serverul in flv … sa nu mai fie nimic?

Stiu, e o singura fraza, e lunga si greoaie, insa daca vrea cineva sa o inteleaga o va intelege si va pune intrebarea corespunzatoare 🙂

7 thoughts on “Ceva pentru specialisti

 1. Adica vrei sa traducem noi intrebarea ta intr-o fraza mai scurta care sa nu sune atat de greoi incat sa incurce utilizatorul obisnuit de internet care citeste doar fraze scurte si usoare, in genul celor pe care le primesti pe YM sau pe Gtalk si sa nu il ai pe constiinta ca ii fumega creierasul?

  Scuze, dar m-a luat valul si am scris o fraza lunga… Poate face cineva un rezumat 😛

 2. Nu ştiu cui te adresezi, dar eu aş trata separat fiecare clip, chit că-mi ia o veşnicie. Sunt unele cu figuri de persoane, sunt unele cu imagini filmate pe stradă, sunt altele în care e filmat ecranul etc. Presetările dau peste cap rezoluţia, pentru că eu n-am găsit metodă de transformare bulk care să ţină cont şi de conţinutul clipului din punctul de vedere al utilizatorului, nu al pixelilor care compun imaginea.

 3. O singura data am facut prostia sa codez un film intr-un format si apoi sa ma trezesc pe youtube cu el codat in alt format si se vedea varza rau.

 4. Pana mea, Pitic, pune dreaq niste virgule!

  Care e intrebarea, de ce userul se mai chinuie sa faca filmul la dimensiune mica si comprimat daca situl la upload, mai face si el o conversie?
  Pentru ca nu-i spune nimeni ce se intampla acolo sus. El stie doar ca are limita de marime, asa ca… comprima.

  Pentru nespecialisti:pe siturile de videosharing urcati filme cat mai putin comprimate. Oricum le mai codeaza odata si situl.

  [PLM, imi iau atestat e traducator romano-piticeasca :)) ]

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: