home to blog Cersetorii

Cersetorii

Atentie articol acid!

Ii vedem in fiecare zi. Ii vedem la fiecare intersectie sau la fiecare gura de metrou. Ii vedem in fiecare autobuz, in fiecare metrou, in fiecare tramvai. Sunt zone foarte bine delimitate de cersit, zone mai profitabile, zone mai putin profitabile. Noi am tot scris despre asta. Nu ca am fi scris impotriva lor, ci impotriva celor ce ii trimit la cersit. Pentru ca, desi nu se recunoaste, in spatele cersetoriei e o intreaga afacere. Afacere a unor oameni fara scrupule, sau foarte buni.
Cert e ca cersetoria a devenit o meserie. Adica trebuie sa fii bun la cersit, sa au un defect care sa te faca inoperational, sau sa provii dintr-una din zonele de productie pentru industria cersitului.
De ce zic zona de productie? Pentru ca … il vezi pe cersetor in carucior, fara o mana sau fara un picior. Pana aici toate bune. Dar … oare e accident ce s-a intamplat in spatele lui? Oare e dezastru? Sau e o chestie voita? I-a rupt cineva piciorul pentru ca asta e proba tenhica de angajare in zona de cersit, la firma de cersit ?

Eu intotdeauna am ajutat oameni cu bani si voi continua sa o fac. Insa pentru asta trebuie sa existe un plan de investitii, sa mi se spuna ce vor face cu banii, sa stiu ca banii mei nu se duc pe bautura, pe curve sau pe droguri. Pentru ca … n-are sens in felul asta.

Insa … sa stiu ca dau banii mei unuia care mie mi se plange ca n-are ce manca, iar apoi il vad cum se duce sa bea, sau … mai rau … ca se duce sa dea banii unuia, care ii arunca si lui in scarba niste resturi de mancare sa poata trai pana maine … mai bine nu.

Ieri am surprins … asa ceva … in statia de metrou de la Crangasi. O jumatate de om … care mergea pe o rola si care se batea cu colegul, sau protectorul sau. Pentru ca … trebuia sa aibe parte de un protector care sa il vada. Nu de alta, dar jumatatea asta de om e o veritabila sursa de bani. Atat timp cat te deplasezi foarte usor numai cu maini si fara nimic altceva, de fapt cu o jumatate de skateboard esti foarte bun: sochezi si provoci mila, produci bani.

Ca m-am luat cu vorba, jumatatea asta de om … era pe peron si se batea cu tipul ala de i se vad doar picioarele. Se bateau in sensul ca isi imparteau pumni si picioare. Asta se ferea cum putea si sarea de pe role de cate ori era sa cada de pe peron. Nici nu am vrut sa ma gandesc ce s-ar fi putut intampla in cazul asta.

Ma rog vine metorul, se suie.

De unul singur si fara ajutor. Sta linistit, asteapta sa plece metroul. Dupa care isi spune poezia. Si ia bani. De aici 10 mii, de la metroul urmator 10 mii … minim 5 milioane pe zi consider eu. Asta inseamna aproape 150 de euro. Cati dintre noi avem salariile astea.

La naiba.

Atentie … materialul video urmator ar putea fi considerat dur de anumite persoane.

18 thoughts on “Cersetorii

 1. bine k ai pus si tu pa youtube sa ne vada o lume intreaga…esti mai jalnic decat ma asteptam…dc nu iti numesti blog’ul “Stirile de la ora 5” … apropo ti’a crescut “audientza” ??

 2. mda.. n-am cuvinte dupa ce am vazut materialul video….

  si voi mai vorbiti de banii pe care-i face el pe zi?
  lasati-l sa cistige si $1000 pe zi, dar bucurati-va de starea in care va aflati si ca aveti doua picioare cu care puteti merge….

  p.s. asa ceva pe strazile Chisinaului nostru nu prea vezi.. mai ales ca nici metrou nu avem, dar si cersetori sunt putini…->rezulta “traim mai bine” :))) (e o gluma, desigur)

 3. faptul ca se afla cineva in spatele lui il inteleg, dar ce ai avut in vedere prin “ideea e ca el odata a vrut sa se faca asa”

  sa inteleg ca acest tip a renuntat la picioare pentru a cistiga mai bine??

 4. nu trebuia sa filmezi, totusi, inteleg faza cu vizitatorii, dar, ajungeau si pozele alea, sunt curios, oamenii din jurul tau nu au zis nimic cand te-au vazut filmand? baiatul ala n u te-a muscat de picior? de ce nu te-ai filmat dandu-i bani daca tot te lauzi, 5 milioane pe zi, nu prea cred, poate in bucuresti, dar in craiova nu stau lucrurile asa, cersetorii s-au mutat la noi toti, vezi ultimul episod din southpark ;), sunt prea multi sa se imbogateasca. Spare some change?

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: