home to blog Celalat razboi de pe internet

Celalat razboi de pe internet

Un razboi dragut se da pe internet zilele astea, cu privire la SOPA. Partea nasoala din toata povestea asta e ca vom suferi toti de pe urma lui. Si asta dintr-un simplu motiv, oamenii sunt hostati pe servere in State, acolo unde legea ar intra in vigoare. In schimb, nici in UE nu se asteapta o alta decizie diferita de cea din Statele Unite.

Acum doua zile, principalele siteuri din lume si-au oprit activitatea si au protestat impotriva SOPA, ceea ce reprezinta de altfel cenzura pe internet, venita din partea marilor companii media.
In replica procurorii americani au inchis ieri megaupload.com, principalul serviciu de filesharing din state. (bineinteles, nelegal) Si au arestat si proprietarii lui.

In continuare gruparea Anonymous a picat azi noapte siteurile departamentului de justitie, FBI si Universal Music. Acesta din urma era inca oprit adineauri.

Si astea sunt mici tatonari. Se inchide un site, mai apar 10, se inchide un serviciu mai apar 20. Pana cand? Adica cerintele celor care se opun SOPA sunt corecte, de ce nu se iau in considerare? Sau banii de la Universal si Warner sunt mai buni?

7 thoughts on “Celalat razboi de pe internet

  1. Mi se pare o prostie toata chestia asta initiata de SUA oricum pirateria a exista si va exista in continuare, degeaba cred companiile mari cum ar fi Universal, Warner s.a ca SOPA le va mari bugetul….

  2. Pirateria va exista in continuare sub o forma noua. In aceasta situatie am ajuns datorita neputintei celor de la casele de produsctie de a tine pasul cu era internet.

  3. ultima informatie este ca protestul site-urilor importante au facut ca legea sa fie amanata cam ca si in cazul romaniei cu legea sanatatii, insa va reveni, inca nu s-a terminat

  4. Voi chiar credeti ca astia de au propus SOPA s-au gandit la oprirea pirateriei cand au facut legea?Sa fim seriosi internetul este un domeniu pe care ei nu sunt inca stapani si acum cu SOPA vor putea controla tot ce misca pe el fara nici o avertizare.Plus ca asa cum ziceati si mai inainte pirateria a existat exista si va exista atata timp cat exista calculatoare asa ca nu prea au ce sa faca in privinta asta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: