home to blog Ce se mai intampla la biserica

Ce se mai intampla la biserica

Am fost sambata seara la slujba de Inviere, iar cum am tot fost prins cu mutatul am reusit sa ajung cu o ora inainte de Liturghie. Cum am prins loc in banca, involuntar am reusit sa aud ce discutau si celelalte persoane de langa mine.

Acum nu stiu cum sa cataloghez activitatile astea, pentru ca nu reusesc sa ajung prea des la biserica, dar am vazut oameni care se intalneau pe aici si se pupau(de bucurie bineinteles) am vazut oameni care au butonat telefonul tot timpul, dar cel putin au avut bunul simt sa-l dea pe silent.

Cele mai haioase sunt de fapt discutiile despre ceilalti. Cum stai in banca si trebuie sa astepti, in loc sa te rogi, sa iti aduci aminte de ce pacate ai facut, sau pur si simplu sa meditezi la nemurirea sufletului stai sa vorbesti despre cum au venit altii imbracati, despre tipul ala care a venit cu copilul noaptea la biserica, dar si despre excursia din Venezuela sau cate televiziuni transmit evenimentul. Culmea discutiile astea nu inceteaza nici macar atunci cand preotul incepe sa vorbeasca si sa iti tina slujba.

Nu ca as fi rautacios, insa nu pot sa inteleg ce face Biserica, nici macar nu vad ce nu face. Cu alte cuvinte, vezi ca enoriasii tai fac altceva decat sa fie atenti la cuvantul lui Dumnezeu si nu faci nimic. Preotii se obisnuiesc cu asta, sau sunt multumiti sa primeasca salariul si atat? A murit chestia aia pe care am tot vazut-o in filme si citit in carti, numita generic misionari?

O biserica in degingolada unde oamenii vin doar pentru ca asa trebuie si pentru ca e bine, fara sa stie de ce vin, sau ce cauta la Biserica.

10 thoughts on “Ce se mai intampla la biserica

  1. mersul la biserica se face pentru incadrarea in societate. se merge acolo pentru a avea o imagine, pentru a vedea lumea ca esti credincios. din toti care merg la biserica, pariez ca maxim 10% se duc sa se roage, sa-si gaseasca o liniste sufleteasca.

  2. Dar de aplauze în biserică ai auzit?

    Ei bine, înseamnă că n-ai fost la biserica luterană, unde după ce a cântat un cor de copii, părinţii lor, români vajnici şi cu pipota umflată de mândrie, au început să aplaude frenetic, ignoranţi la moaca stânjenită a popei…

    Paşte fericit.

  3. preotilor li se rupe. ca salariul il primesc de la statul roman. Nu au nici o treaba. iar din banii incasati de la enoriasi, dupa ce scad cheltuielile se impart intre preot si biserica. Cu mantalitatea asta de bisnitar de unde vrei sa apara “iubirea pentru aproapele tau”? si daca preotul nu face nici un efort si enoriasii sunt la fel. Fiecare face compromisurile de rigoare…

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: