home fotoblog Ce sa mai fie interzis?

Ce sa mai fie interzis?

fotografiatul interzis

Intr-o lume in care totul e pe internet, in care totul e public, iar orice chestie apare intai online, abia apoi in presa si alte medii, ce sa mai interzici? Mai are sens sa opresti ceva? Ce mai poti numi obiectiv militar strategic, atat timp cat google maps / earth iti dezvaluie pana si area 51.

Si totusi, un nene imbracat in verde militar incerca sa imi spuna azi ca n-am voie sa fac poze cladirii din dreapta, obiectiv de stat. Foarte bine, ne uitam pe google maps. Oare o fi asa de greu de gasit? Uite-o.


View Larger Map

5 thoughts on “Ce sa mai fie interzis?

 1. Ia zi tu daca privind Google Maps iti dai seama de structura constructiei? Care e importanta cand plasezi o bomba ca sa prabusesti cladirea.

  Puii mei, ce simplu puteti gandi uneori! Who cares about Google Maps, daca tot ce-ti arata aia e cladirea vazuta din spatiu?

 2. Unii nu stiu ce inseamna tehnologia. Chiar daca nu pot fotografia acolo ca ma vede ala, mai sunt multe metode prin care pot vedea cladirea!

 3. mai, macar acolo au DREPTUL sa iti ceara asta, oricat de absurd ar fi. cunosc cladirea, am si fotografiat-o de pe acoperisul santierului de alaturi.
  am strabatut Bucurestiul in toate directile pentru a-l fotografia, uneori pentru mine, uneori pentru diverse publicari sau reviste. am fost agresat, interpelat, injurat, uneori fugarit de tot felul de cretini, de la proprietari paranoici de case pana la paznici de banci.
  agresivitatea specifica romanilor + mandria cretina de a fi paznic (mai exact “demizeu peste tarla”) a creat un specimen foarte special: omul imbracat in negru cu branza la coltul gurii care urla la tine numai cand te vede cu aparatul in mana.

  precizari:
  1. nu se pot fotografia doar AMBASADELE, UNITATILE MILITARE si alte elemente semnalate legal

  2. cat timp esti pe strada sau spatiul public AI DREPTUL sa fotografiezi absolut ce vrei tu. un paznic nu are dreptul sa isi depaseasca teritoriul pentru a te atinge, atentiona, etc. in acest caz, chemati politia (am facut-o de vreo 3 ori, merge)

  3. cat timp pe afli pe un teren privat TREBUIE sa ceri permisiunea proprietarului

  4. partea gardului inspre strada este publica, apartine domeniului public, puteti sa o atingeti si sa faceti ce vreti. nu insa si partea cealalta 🙂

  5. bancile sau orice alte institutii financiare pot fi fotografiate fara nici o probleme, chiar daca sunt “importante” (cum imi zicea un paznic de la brd)

 4. La noi toti se concentreaza pe tampenii de astea..in loc sa isi vada de legile care chiar ar trebui promulgate,privind aruncatul gunoaielor pe jos,nerespectarea spatiului verde,circulatia la timp a mijloacelor de transport in comun….Pentru astea ar trebui sa isi aloce timp,sa bage amenzi si sa sara cu gura….Si apoi sa faca gat ca cineva vrea sa pozeze o cladire…Ca daca e pana acolo,faci pe dracu in patru si tot ii tragi o poza…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.