home to blog Ce mai inseamna Romania pentru tine?

Ce mai inseamna Romania pentru tine?

Hai sa o dam in polemici, ca vad ca suntem buni sa ne dam cu parerea. Ce mai reprezinta Romania pentru tine? Iubesti Romania? Ce parere ai de aia 3 milioane (cifre oficiale) de romani plecati peste hotarele patriei ca sa … ca sa ce?

Si totusi, i-ai mai da o sansa Romaniei?

TAGS:

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, problogger la piticu.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzica, viata de zi cu zi pe blog.

29 thoughts on “Ce mai inseamna Romania pentru tine?

 1. România e acasă. România nu mi-a dat nimic. Dar nici eu nu i-am dat nimic. Cele 3 milioane de români plecaţi oficial au căutat o altă şansă. Oficial nu ştim ce-au găsit. România e pretutindeni.

 2. @anatati: Nu, “Romania” este doar in Romania si eventual prin consulatele si ambasadele din afara. Acolo gasesti atitudinea tipica romaneasca: lipsa de chef, sictir, servicii proaste, incompetenta, etc.

 3. chestii naspa sunt peste tot, la noi s-a sarit calul rau de tot in multe domenii dar totusi.. depinde ce intelegem prin “Romania”. tzara, locurile? ma rog, privelisti frumoase avem (cate or mai fi), sunt si afara destule. oamenii din jur? cam mare lipsa de civilizatie, dar nu vreti sa vedeti cum arata (si cum pute) un bloc de negri in Franta (in State habar n-am cum e). mediul de lucru, de trai? multe de schimbat, de la salariile mult in urma vestului si pana la sistemul de sanatate, care e bolnav rau de tot. aici e clar ca situatia e mult mai buna, dar mai tine si de om: obsesia celularelor cat mai scumpe si mai de fitze, a masinilor mari si puternice, a cluburilor unde faci orice numai dans si comunicare nu – astea tin de fiecare. coruptia generalizata la politicieni? si ei au coruptii lor, nu-i problema, dar sunt corupti destepti, ca fac si autostrazi, spitale, scoli dotate, ma rog, tot ce trebuie si au si de unde fura. .ro e primul domeniu, mi-am mutat temporar serverul, dar voi reveni. acasa ma simt strain, aici ma simt singur. cred ca prefer sa mai stau si pe-acasa cateva luni..

 4. Piticule, hai sa fim rigurosi.
  Romania fiind cine? Parlamentarii? Sau mai vast, polticienii? Nu, nu mai cred.

  Problema nu o reprezinta numarul oamenilor plecati, ci faptul ca acestia sunt cei tineri cu initiative, dar care nu sunt lasati sa faca ceva aici si le vine mai bine sa plece decat sa stea aici pentru nimic.

 5. Romania este tara care m-a gazduit pana acum, locul unde am cele mai multe amintiri, unde m-am dezvoltat ca individ si unde mi-am conturat ideile. Prin ce a trecut tara asta si noi impreuna cu ea sunt fapte pe care nu le putem sterge locuind in alta parte, in alta tara. nu este acelasi sentiment.

 6. Romania e o tara frumoasa, pacat ca e condusa de niste imbecili si hoti 🙂 , romanii pleaca peste hotare pentru un trai mai bun. am facut un mic rezumat… keep walkin` piticu` 🙂

 7. ca sa ma pot urca intr-un tramvai si primul lucru care-l fac sa nu fie sa pun mana pe portofel, de frica sa nu cumva sa raman fara el… + pentru multe alte chestii de genu’ asta…

 8. pt mine romania inseamna sosele pine de gropi..strazi pline de dacii….si o culoare predominanta GRI..asta ne caract…

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: