home to blog Ce inseamna arta

Ce inseamna arta

Arta nu mai e ce stiam noi. Arta nu se mai face la palatele regilor francezi, sau in cine stie ce cafenele obscure imbibate cu miros de opiu, mai ales nu se face pe Lipscani, sau pe strazile din Paris unde stau artistii sa iti faca portretre rapide din carbune.

Arta nu mai inseamna arcuri de triumf, statui, sculpturi, gradini si asa mai departe. Nici macar picturi, nici astea nu mai sunt la moda, sau nu mai atrag multi adepti.

Acum arta inseamna fotografie, video, photoshop, desene pe pixeli, 3D si alte nebunii. De asta sambata seara n-am vazut in Piata Constitutiei un Van Gogh, un Rembrandt, un Grigorescu, sau Stefan Luchian.

Acum cred ca trebuie sa acceptam arta noua ca fiind graffiti-urile de pe metrou, graffitiurile de pe pereti, proiectiile 3D,  muzica electronica, pozele aranjate in photoshop, lumea virtuala si ireala in care chiar daca vrem sau nu vrem … traim.

Exemple de arta moderna intr-un slideshow aici.

4 thoughts on “Ce inseamna arta

  1. “SP(Fireworks) sets the lens to its hyperfocal distance at F8 (and keeps it there while zooming). Autofocus is disabled. This is nice for night shots were you don’t want to bother with focusing: go to SP(Fireworks), zoom & frame the shot, switch AF to manual, go to A or M mode (set aperture to F8), and shoot.”

  2. Daca nu ai niciun fel de cultura in ce priveste arta si mijloacele ei de expresie – trecute sau prezente – si daca te pricepi oarecum la internet nu inseamna ca asta e singura arta a viitorului.

    Ai pus vreodata mana pe o istorie de arta? In cate muzee ai intrat? La cate spectacole de teatru ai fost? Vrei sa spui ca nu va mai exista literatura, ci numai bloguri autosuficiente, ranjite si stupide, ca al tau?!

    Fericiti cei saraci cu duhul, caci a lor va fi imparatia cerurilor, Doamne!

    :))

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.