Share
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

O data cu inchiderea fabricii NOKIA de la Cluj-Napoca, ceva oameni disperati de prin presa au inceput sa tipe ca mai sunt doar doua fabrici in Romania, adica Dacia si Ford.

Pe moment m-am panicat, pentru ca daca mai sunt doar doua fabrici in Romania inseamna ca e grav rau de tot. Dar de fapt sunt mai multe, insa intr-adevar sunt si locuri unde imi da cu virgula si atunci e normal sa te intrebi unde naiba creste economia noastra sau de ce nu murim de foame maine?

Daca e sa ma gandesc la fabirici mari care ar avea cu ce sa sustina economia romaneasca, imi vin in cap Siemens, la Timisoara; Astra, la Arad; Arcelor Mittal, la Galati; Oltchim, la Rm. Valcea … pauza … pauza … pauza … Antibiotice Iasi, la Iasi … pauza … pauza …

Si m-am panicat iar. La Bucuresti mai e vreo fabrica care sa produca ceva? Aici platforma IMGB e daramata / inchisa, platforma Vulcan e acum Kaufland si ceva case in constructie, in Militari mai vad doar Alstom si OTV care nu produc nimic, Coca-Cola e inchisa….

 

Ce alte fabrici mai sunt prin Romania, mai ales unde?

About The Author

Cristi Dorombach, problogger la piticu.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzica, viata de zi cu zi pe blog.

38 Responses

 1. Miclovan

  In capitalism este ca’n gara, trenurile vin si pleaca.
  Citindu-i fiului meu “Aventurile lui Pinochio” mi-a venit in gand drama romanilor ramasi someri de la JUCU.Cativa idioti(GUVERNUL) s-au gandit ca trebuie sa ingroape doi banuti(investitii in infrastructura,facilitati fiscale o groaza,etc) crezand ca vor face mai multi dupa, dar in realitate au venit unii(NOKIA) au dezgropat banutii si au plecat.Corporatia n-are nici mama nici tata,nu are identitate,nu e vie si nici moarta dar te seaca!Vad oameni care-si mai pun inca speranta intr-un loc de munca si nu-mi vine sa cred,inca mai au puterea sa injure guvernul inca mai pot.Astept momentul cand va fi liniste,dar liniste totala mai ales la taxe si impozite.In acest climat lucrurile vor reveni la normal.Pana atunci bamboo frate,muzica la maxim si gagici tari!

  Reply
 2. Arthur

  In Arad (oras si in judet), firme mari sunt cam asa: Leoni, Takata cu 2 fabrici, Coficab, Delphi, Astra Calatori, Astra Marfa (pe duca), EKR cu 2 fabrici, BOS Automotive, KSS (aici nu stiu daca au inceput pana la urma productia), plus o gramada de alte firme care nu-mi vin momentan in minte.

  Reply
 3. UMO Serv

  Din fabricile cu care ne-am obisnuit noi, au ramas putine, si cele care sunt s-au restrans foarte multe atat ca nr de angajati cat si ca activitate, spatiu lucrativ. Economia noastra nu a sprijinit deloc industria, a profitat de investiile straine, de boom-ul imobiliar si de prea rapida viteza de crestere a consumului. Dar criza a nivelat situatia, iar realitatea e mai mult decat gri.
  In Focsani mai functioneaza cateva fabrici de confectii (Incom Vranco, Pandora, VestiRo, Sorste), scule aschietoare Romseh Tools (fosta ISH)si cateva combinate de vinuri…

  Reply
 4. Florin

  Salut,

  Mai sunt ceva fabrici si prin Bucuresti, cele mai mari fiind Pepsi si Tuborg cu cateva sute de oameni fiecare.

  Reply
 5. Alex

  Bucuresti-ul e plin de fabrici fratilor, numai in judetul Arad sunt peste 10 fabrici (mari) din care 2 au peste 2 mii de angajati, si mai sunt si ateltiere de astea care fac la comanda, Zalau la fel, in Bucuresti si Ilfov sunt zeci, mai studiati zonele periferice.

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.