home to blog Ce este in manualul de istorie?

Ce este in manualul de istorie?

Prin ce clasa se mai invata istoria contemporana a romanilor la scoala si ce este in manualul ala de istorie legat de revolutia romana? Adica au trecut 21 de ani, trebuie sa fie ceva in cartea aia de istorie, un capitol ceva. De asemenea ma astept sa fi intrat deja in manualul de  istorie si anul in care se lansa PROTV.

Pentru ca noi suntem o natiune binecuvantata, am urmarit in seara asta pe TVR1 un documentar facut de niste nemti in 1992, despre evenimentele ce au fost in decembrie 1989 in Bucuresti. Am rememorat astfel evenimentele pe care eu le vazusem fara culoare acasa.

Si intrebarile logice. Noi suntem atat de controlati politic incat nu avem voie sa ne reamintim ce am facut atunci, trebuie sa faca altii asta? TVR de ce nu a fost in stare sa realizeze nici in 2010 un documentar sau macar sa puna cap la cap imaginile din 1989 pe care ei insisi si le-au filmat? (aici nu amintim de imaginile care au plecat la propriu pe poarta). Va avea oare curaj TVR sa recunoasca cat si ce au manipulat pe post in zilele alea? Cat a fost pe bune si cat li s-a dictat cum si ce sa spuna in emisie? Si oare cati ani ne vom mai lauda de fiecare data in preajma Craciunului cu crimele facute de noi, in direct, la televizor?

Mai departe ca cine a tras in noi, deja nu mai e interesant, TVR tocmai isi cumparase betacam-uri inainte de revolutie.

TAGS:

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, problogger la piticu.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzica, viata de zi cu zi pe blog.

8 thoughts on “Ce este in manualul de istorie?

  1. in a VIII-a si in a XII-a ar trebui sa se studieze tot ce are legatura cu istoria noastra. in cls. a XII-a (sau cel putin cel pe care l-am avut eu anul trecut) cam jumatate din cartea de istorie era despre comunisti si ca un final barbar, un capitol despre ’89 (capitol ~ 3-4 pagini) din care nu vei intelege mare lucru.

  2. Andreea Esca a intrat in cartea de istorie pentru clasa a VIII-a/ liceu in urma cu cca 4 ani atunci cand fiecare scoala functiona dupa ce manual alternativ voia.
    A existat si un scandal pe tema asta si tocmai de aceea Ministerul Invatamantului a facut licitatii cu privire la manuale.
    Revolutia din ’89 apare la manualul de clasa a IV-a.

  3. MediaPRO = MAFIA m-am obosit sa realizez un reportaj cu o strada din cartierul rezidential Pipera.M-am chinuit mult la montaj si interviu cu cetatenii.Era un documentar mult mai bun decat cele de la Romania te iubesc.Nici in ziua de azi nu s-a facut zarva pe acest subiect.Oare cat o fi platit Pandele sa nu fie difuzat materialul?

  4. ..acum doua zile. Au fost invitati si jurnalisti si istorici sa vorbeasca despre evenimentele din ’89.[scuze, mi-a scapat tasta ENTER si nu am apucat sa termin comentariul]

  5. din ce am auzit la un coleg de munca cica in clasa 8, la ora de istorie,ii invata ca romanii s-au creat la sud de Dunare si dupa ce ar fi migrat la nord de Dunare ar fi gasit aici maghiari,sasi,secui,etc.Este adevarat?Chestiile astea sint scrise in istorie?Eu unul am terminat de muuult timp scoala[cam din anul 1998].Cat despre faptul ca altii ne invata ce a fost si cum a fost nu ar trebui sa te mai mire.Este o cruda realitate deja de mult timp.Asta dovedeste ca romanii nu mai au cuvant in propria tara.Ori ne conduc nistre tradatori de tara,care prefera sa isi tradeze tara decat sa isi supere prietenii din afara,ori altcineva ia deciziile in ceea ce priveste ce se face in tara asta[si asta nu ar trebui sa ne mai mire.Cine da banii pune conditiile,nu?Presupun ca astfel de clauze din acordul cu FMI trebuiau ascunse publicului].Complicat nu ar fi,trebuie doar sa iti pui putin creierul la contributie si sa legi faptele.Din pacate multi sint absorbiti de circul din presa si nu ii mai intereseaza unele chestii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: