home to blog Ce este CNN iReport?

Ce este CNN iReport?

Ma simt nevoit sa scriu pe blog ce este de fapt CNN iReport. Si ca sa fiu si mai plastic, va trimit o data pe siteul lor, la sectiunea about, iar mai jos va pun un screenshot al acelei pagini, poate va e lene sa dati click.

cnn ireport

Si acum sa va explic putina istorie. CNN a inventat platforma iReport, undeva in 2007, pe vremea cand Facebook abia se nastea, pentru a avea o platforma prin care sa primeasca materiale de la cititori. Pe vremea aceea internetul era la inceput, iar trimiterea materialelor, prin internet, catre CNN era un lucru greoi si deosebit de anevoios.

Si tocmai pentru ca este platforma de user generated content (generata de utilizatori) a CNN, materialele ce apar acolo nu sunt verificate si autentificate de catre CNN.  Materialele de acolo apartin CNN, dar CNN nu isi asuma nici o responsabilitate pentru acele materiale.

Faptul ca presa romaneasca relateaza ca un material, scris probabil de cineva din presa, ajunge pe CNN iReport, asta inseamna ca NU a ajuns pe postul de televiziune CNN. Nici macar pe websiteul CNN.com. A ajuns pe youtube-ul CNN, daca vreti sa folosesc un sinonim. Si atat.
De altfel, ultima notificare a Romaniei pe CNN este victoria echipei nationale. Text amintit intr-un paragraf aiurea intr-o stire despre sport.

Adica nu va puteti lauda ca am ajuns pe CNN, pentru ca nu am fost la televizor. Si e ca si cum eu mi-as scrie o stire pentru CNN iReport, ea s-ar publica acolo si as veni sa ma laud peste tot ca uite piticu a aparut pe CNN.

TAGS:

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, problogger la piticu.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzica, viata de zi cu zi pe blog.

6 thoughts on “Ce este CNN iReport?

  1. De ce trebuia sa faci precizarile astea? Am inteles initiativa dar nu poti explica fiecare lucru pentru fiecare nestiutor!

    CNN iReport = I report for CNN

    Toti stiu ca materilele de acolo sunt “as is” si sunt nefiltrate.

  2. Exista multi sustinatori ai SRM care au vb in piata despre acest fapt, care cunosc ceea ce ai spus tu aici si care nu se imbata cu ape reci. La fel de bine insa, astea sunt aberatiile presei romane, treaba lor de goldisti. Personal, iau titlul ca pe o jignire pentru ca primavara araba si vara turceasca sunt niste esecuri evidente, ceea ce nu va fi cazul cu aceste proteste.

  3. iReport-urile de pe site-ul CNN sunt moderate de editorii lor. Nu ajunge nimic acolo care sa nu primeasca aprobarea lor.

    Iar in 2007 internetul nu era la inceput, poate atunci l-ai descoperit tu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.