home to blog Cati oameni mai lucreaza in Romania?

Cati oameni mai lucreaza in Romania?

Eu am tot facut calcule si am incercat sa-mi dau seama cati oameni mai lucreaza in Romania. In calculele astea mi-a iesit o suma. Nu eram sigur de aceasta suma, dar confirmarea mi-a venit aseara. Priviti:

Adica doar 3 milioane de oameni lucreaza in Romania si produc pentru tara asta? Nu vorbim aici de bugetari, ca ei platesc impozite si asa mai departe, ei platesc impozite din veniturile pe care eu le generez bugetului de stat ca ei sa isi ia salariile. Deci in afara de bugetari, pensionari, copii si restul oamenilor mai muncesc in tara asta 3 milioane de oameni care sustin economia.

Si acum ne gandim de ce pana mea avem datorii, de ce am facut imprumuturi la FMI, de ce se teme guvernul de sindicate. Adica e normal, aia sunt multi, aia au vrut bani astia le-au dat. Prostia a fost a guvernului, acum trebuie sa o repare.

Ar fi fost chiar culmea ca pentru astia 3 milioane de oameni care genereaza bani pentru stat, sa se faca taxele mai mari, ar fi fost culmea ca bugetarilor sa li se mareasca in continuare salariile atat timp cat restul economiei le-a sczaut. M-ar mira insa, ca aceste masuri anuntate ieri sa se si puna in practica. Intr-adevar e bine sa vii ca ZEUS si sa spui ca facem, ca dregem, ca putem, ca totul e bine, iar peste 3 luni sa vedem ca nu se misca nimic, sa vedem ca nu exista economii la buget, sa vedem un deficit crescut sau ca n-am investit nimic pentru ca ne vaitam ca nu sunt bani.

Si parca acum ma gandesc ca banii pentru e-romania nu sunt prea multi daca prin asta s-ar scapa de vreo 40% cheltuieli cu administratiile statului.

38 thoughts on “Cati oameni mai lucreaza in Romania?

  1. Basescu si guvernul Boc au facut o mare greseala cand au taiat salariile, pensiile. Pur si simplu trebuia sa lase economia de piata sa lucreze pe principiul cererii si ofertei. Totul s-ar fi autoreglat si s-ar fi ajuns la aceeasi situatie in cea ce priveste puterea de cumparare a banilor (adica inflatia ar fi crescut probabil cu acelas procent cu care ei au taiat salariile, pensiile). Singura modalitate de crestere a nivelului de trai este cresterea productivitatii ( oameni mai bine prgatiti, masini care lucreaza mai repede si fac mai multe operatii, computerizarea proceselor de productie, etc), cresterea pietelor de desfacere ( produse de calitate foarte buna la un pret acceptat de piata, produse noi, produse complexe, etc).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: