home to blog Cata stocare sa am?

Cata stocare sa am?

De-a lungul timpului s-au tot adunat chestii la mine pe calculator. Tot lucrand in online hardurile mele sunt pline de aplicatii, de poze, de videouri, de documente pe care le-am creat de-a lungul timpului. De cele mai multe ori reusesc sa umplu hardurile cu mult inainte de a le putea scrie si pe DVD-uri. Si DVD-urile au depasit de mult 30 de kile, iar momentan stau structurate intr-un dulap (din fericire sunt structurate).

Si acum intrebarea care se pune e cat si ce trebuie sa tii pe hard?  Tu ce stocare ai? Cate date tii acolo? Si eu ce fac acum ca s-au umplut diskurile, le schimb pentru inca unul mai mare?

TAGS:

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, problogger la piticu.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzica, viata de zi cu zi pe blog.

22 thoughts on “Cata stocare sa am?

 1. @dojo – in maxim 18 luni 2 TB o sa ti se para mic. Eu am cite 320 GB in Desktop si laptop si un 500 GB WD extern. Plus vreo 4 GB backup poze in SkyDrive. Sunt ceea ce se numeste un moderate spe non-keeper al datelor pe PC. Tin doar documente PFA, documente personale, arhiva Windows Live Writer, fotografii personale si wallpapere pe calculatoare, plus scripturi si ceva template-uri web. Nimic mai mult.

 2. Am luat un hard de 2 TB si l-am umplut tot doar cu ce filmasem prin lume (intre timp am convertit si ce aveam pe VHS), asa ca am cumparat un hard de 2 TB. Mai am unul de 1 TB pentru poze si altul de 1 TB pentru documente…

 3. Cosmin, de aia nu ne incurcam cu 300/500 giga. Un extern de 2 TB, o suta de dolari bine investita. Cand l-om umple, mai luam unul. Poate pana atunci apar si mai mari 😀

 4. Interesant SpaceSniffer. Eu am folosit WinDirStat pt identificarea rapida a fisierelor mari (am descoperit niste dump-uri de java de care nu stiam…).
  Pentru stocare e indicat un NaSS in care bagi 10 hdd de cate 2TB, cu un RAID ca sa nu ai riscuri 😉

 5. Pe hard diskurile interne păstrezi ceea ce accesezi des şi foloseşti spaţiul pentru lucru. În cazul ăsta 2 hard diskuri de 1-1.5 TB sunt suficiente indiferent ce ai face (de ex. editare video cu dvavi la 200MB pe minut).

  Iar pentru stocare, harduri externe cât mai mari şi mai multe- cât te ţine buzunaru’ să îţi iei.

  Partiţia de sistem şi volumele pe care deţii softuri şi fişiere media în mod ilegal le ţii criptate, iar volumele cu fişiere personale sau care le foloseşti ca spaţiu de lucru, în mod evident necriptate.

  Iar pe un dispozitiv de stocare mobil, creezi un container criptat cu date senzitive, cum ar fi parole şi chei, evidenţe…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.