Share
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

De obicei cand ma duc in vest zbor cu avionul. Asta e combinatia, e mai ieftin oarecum, e mai rapid, nu te stresezi prea mult. Azi am vrut sa imi fac un itinerariu tot asa si m-am speriat cand am vazut ca sunt 19 ore pana la destinatie. M-am  bucurat in schimb cand am vazut ca Google Maps imi afiseaza jos sub tot itinerariul si pretul estimativ al combustibilului consumat. Undeva la 2 plinuri, ceea ce pe mine ma multumeste. Ce nu m-a multumit a fost asta de pe ViaMichlein:

Adica ai condus peste 2 ore ia o pauza. Bineinteles ca dupa ce iesi din Romania mesajele astea nu mai apar, pentru ca alea doua ore pe care le afiseaza Via Michlein sunt pe autostrazi care oricum sunt foarte largi si nici daca vrei nu faci doua ore de la granita pana la Budapesta.

Noi neavand autostrada, un drum care probabil se face in maxim 3 ore, la un regim de autostrada cu viteza sustinuta, ajunge sa se faca in minim 8 ore. Acum nu mai punem ce tiruri avem pe acolo, ce blocaje cauzate de destepti care traverseaza aiurea sau te mai miri ce lucrari aiurea in carosabil, ca sa nu zicem de gropi si alte alea.

Apropo, pe voi cat va tin amortizoarele masinii?

Si asa mi-am adus aminte ca undeva la intrarea in Fagaras e un indicator pe care troneaza extraordinar de frumos: Oradea 300 si ceva de kilometri. Instant te gandesti: whoa! 3 ore de condus, cel mult. Dar stai, ca noi nu avem autostrazi, iar alea care sunt nu sunt pentru noi, pentru ca nu exista. Si din alea 3 ore de linie dreapta trebuie sa opresti de minim 4 ori ca sa te odihnesti dupa fiecare 2 ore de condus.

De ce sa fim si noi la fel ca altii? Apropo, nu sunt de acord cu Zoso care zice ca nu meritam autostrazi. Ba le meritam, dar trebuie sa dotam fiecare masina cu centura falsa de siguranta. De asemenea trebuie sa lasam si carutele sa mearga pe acolo, dar si desteptii care merg cu 80 pe banda doi. Selectia naturala functioneaza atat de bine.

Ah, suntem pe primul loc (sau printre primii) din Europa la accidente grave pe sosele si UE ne cere sa facem urgent ceva in acest sens. Noi luam 500 de radare si zicem ca nu e real cand se merge cu 300 la ora pe Autostrada Transilvania. Vezi, asa faceam o ora pana la Oradea 🙂

About The Author

Cristi Dorombach, problogger la piticu.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzica, viata de zi cu zi pe blog.

4 Responses

 1. SilviuP

  Îmi pare rău, dar selecţia naturală de care pomeneşti ar presupune să ne închidem în casă o perioadă, cât funcţionează ea; altfel riscăm să murim nevinovaţi din cauzele enumerate mai sus (nu că nu se întâmpla deja). Acum, chiar şi Machiavelli ar putea spune că scopul ăsta nu ar justifica moartea nevinovaţiilor; la noi inconştienţi nu se deşteaptă niciodată.
  Sunt curios câţi berbeci o lasă mai moale după atâtea ştiri cu accidente de motocicletă.
  Refuz să cred că nu există soluţie viabilă (de fapt o ştim cu toţii), dar e mai uşor să dai 1000 de reglementări iar 90% din amenzi să fie date petru radar.

  Reply
 2. Cosmin

  Eu fac 50 de minute. Si imi aleg unde sa merg: Serbia sau Ungaria. Serbia nu-i asa o destinatie grozava. Si nici nu scapi de drumuri nationale.
  De la Cenad (granita cu HU) la Szeged nu-i autostrada si nici drumul nu-i grozav.
  Oricum, ma simt bine sa stiu ca, dupa 80km de mers pe drumuri proaste, ma asteapta numai autostrada, oriunde as merge!
  PS: Ungaria nu exceleaza nici ea la capitolul drumuri nationale, sa stii.

  Reply
 3. Robert

  consumul este unul aproximativ, daca ai o masina care consuma 15-16 la suta numai ai nevoie de 2 plinuri.

  Reply
 4. Romania te iubesc! Unde sunt autostrazile noastre? | piticu .ro blog

  […] piticu .ro Because blogging is not enough » « V-ati luat cauciucuri de iarna? Oct 02 2011Romania te iubesc! Unde sunt autostrazile noastre?Rupeti-va jumatate de ora si uitati-va la materialele astea, in ordinea de aici. Dati si sunetul mai tare, ca sa auziti mai bine, desi din pacate montajul e defectuos cu voice overul doar in boxa din stanga si in dreapta ambianta. (bai montaj d-asta se facea acu 5 ani).  Apoi injurati. Dar nu injurati-i pe ei, injurati-va pe voi, ca e vina voastra. Ca voi mergeti pe strazile astea, ca voi nu luati masuri, ca voua va convine sa dati (cat naiba e un litru de benzina daca plinul e 250 de lei?) atatia bani pe benzina si sa pierdeti timp in trafic. Injurati-va pe voi ca sunteti limitati la minte, indolenti, lipsiti de chef de munca si le permiteti dobitocilor raspunzatori de strazile din Romania sa nu faca nimic.Iar saptamana viitoare la Romania te Iubesc va fi tratat acest subiect de pe piticu.ro. […]

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.