home to blog Castigatorii concursului Kaspersky

Castigatorii concursului Kaspersky

Pentru ca sunteti niste comentatori draguti, meritati premii. Mai mult tin sa va spun ca interbarile si comentariile voastre i-au bucurat pe cei de la Kaspersky, drept urmare iata si castigatorii, dar si raspunsurile lui Stefan:

Comentariu scris de Daniel Buca

Publicat la data de 3.4.2010, ora 11:45 Poate o functionalitate de “Scan My Website”

Comentariu scris de Marian

Publicat la data de 3.4.2010, ora 16:19 ar fi interesant un add-on care sa se conecteze la ftp si sa scaneze / curete automat troienii virusii de pe site.

Comentariu scris de Razvan Moise

Publicat la data de 7.4.2010, ora 19:35 Eu sunt programator web. Am o gramada de aplicatii ba pe ftp, ba pe sharepoint sau pe svn. As vrea sa pot scana dinainte fisierele pe care vreau sa le descarc, nu dupa. La o prima vedere ar fi imposibil, insa dpdv tehnic se poate scana macar dupa semnaturi. S-ar putea descarca doar header-ul fisierului si scana.

Stefan: Sunt 3 idei excelente care se completeaza reciproc si ma bucura sa vad ca din ce in ce mai multe persoane realizeaza faptul ca la ora actuala web-ul este principalul vector de raspandire a infectiilor. Avem deja o initiativa in sensul acesta – http://www.kaspersky.ro/blog/malware_punct_ro

Comentariu scris de Petru Burac

Publicat la data de 3.4.2010, ora 23:14 4. Sa aiba interfata de 2  tipuri: simple si advanced.

Stefan: Este o idee buna pentru interfata. Interfata simple ar putea fi asociata cu optiunea de luare a deciziilor in mod automat, pe cand interfata advanced sa fie “doar pentru cunoscatori”.

Comentariu scris de TheGreatMaster

Publicat la data de 4.4.2010, ora 20:23 Scanare cat mai rapida (nu ma deranjeaza sa manance nush cat RAM sau CPU, pt ca Ceasca’ a murit, iar vremea 2.86-ului a trecut. Da, poate cei cu laptopuri o sa-mi sara in cap, insa chiar si laptopurile de astazi au facut progrese remarcabile in materie de performanta si chiar de pret. Se poate lua in calcul si posibilitatea de a crea insa un AV lite, pentru userii cu sisteme slabe, insa nu stiu cat de rentabil ar fi).

Stefan: In momentul de fata, viteza scanarii nu este limitata nici de procesoare, nici de memorii RAM. Bottleneck-ul apare la citirea de pe HDD, viteza fiind limitata de factori fizici. Hard-disk-ul este la ora actuala probabil singura componenta vitala unui sistem care mai contine parti in miscare. Din fericire, era SSD-urilor (Solid State Drives) se apropie cu pasi repezi, iar echipa noastra de cercetare nu scapa cu vederea nicio tehnologie noua. Ca o curiozitate interesanta, un SSD poate fi chiar mai rapid in timpul unei scanari antivirus decat in starea idle:

http://threatpost.com/en_us/blogs/av-scans-slowing-down-your-machine-think-again-040510

Castigatorii vor fi contactati pentru premii.

TAGS:

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, problogger la piticu.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzica, viata de zi cu zi pe blog.

5 thoughts on “Castigatorii concursului Kaspersky

  1. Ah, văd că a devenit o necesitate ca un AV să pape mai mult RAM decât toate celelalte aplicaţii la un loc. Super-tare, felicitări emitentului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: