home to blog Caseta de redactie

Caseta de redactie

Prin ziare de obicei se gaseste un loc, in oricare din pagini, uneori era pe ultima pagina, uneori pe pagina doi, ba chiar si pe pagina 4, loc in care, spuneam, se gaseste caseta de redactie. Asta in ziarele sau publicatiile ce mai practica faptul ca trebuie sa spuna intr-un fel si / sau altul ca sunt niste oameni ce lucreaza acolo.

Sa spicuim dintr-una din acestea:

Sales: tel 021 …
Mail: Sales@…
Redactor sef: cum il cheama.
Redactor sef-adjunct: ala care il pupa in cur pe cel de deasupra si sta cu biciul.
Editori: aia care iau materialele reporterilor si le rescriu (uneori isi mai iau pumni in gura – vezi TVR).
Colaboratori: fraierii care spera ca fac cariera in presa astfel, cei care aleara pe teren.

Si cam atat.

Acuma editorii sunt aia care corecteaza textul? Sau doar taie cuvinte si se bat cu astia prin redactii? Inainte, era misto, se scriau articole, se aprobau de securitate, se trimeteau la culegatorie, se printa o editie, o lua nenea corectorul si citea, corecta cuvintele, o dadea din nou la culegatorie si se apuca sa imprime editia. Acum …e mult mai simplu. Vine cineva … scrie stirea, o trimite mai departe, vine altcineva, verifica stirea, isi ia pumni in gura si o publica. Nimeni nu mai sta sa corecteze nimic.

Atunci … daca nu mai sunt joburi de culegatori in redactii, sau joburi de corectori … de ce ma mai mir eu cand intalnesc:

unde se poate bea un absint (!) cu lime absolut rezonabil si-n care nu se mai poate bea nimic, intrucat s-a desfiintat

TAGS:

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, problogger la piticu.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzica, viata de zi cu zi pe blog.

7 thoughts on “Caseta de redactie

  1. Tare mult iti doresti sa treci odata de stadiul de intinzator de cabluri si nu reusesti. Chiar nu vor sa te recunoasca ai tai de scriitor care pune virgula intre subiect si predicat? Macar la “gresalele noastre” si cred ca ti-ai putea gasi locul in grila:)

  2. Ciutacu… ne bucurăm mult că vorbeşti de alţii… Din ultima propoziţie pe care ai scris-o în comenatriu nu se înţelege nimic…. “Macar la “gresalele noastre” si cred ca ti-ai putea gasi locul in grila” Ia citeşte asta cu voce tare şi vezi cât de “nelogic” sună :))

  3. ciutac lame… asa iti dovedesti tu superioritatea? ea arati cat de multe stii matale… multumim, dar stai acasa la tine, scrie la tine pe bloaga daca ai ceva de spus pentru linistea sufletului tau.

    nu mai arunca cu pietre.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.