home to blog Cascada Iadolina

Cascada Iadolina

Cascada Iadolina e situata pe raul Iad, in valea Iadului. Acum ea e ok, n-as putea spune ca e neaparat spectaculoasa, dar e intr-o zona pitoreasca, pe un drum marcat pe harta. Partea nasoala din toata distractia asta e ca n-ai unde opri in zona, iar daca vii cu masina si nu stii exact copacul dupa care se ascunde, risti sa treci pe langa ea fara sa o vezi, atent fiind la drum si la gropi.

 

Nu zic ca ar trebui loc de gratare, dar la cat de ok e si la cat de frumos se aude sursurul apei ar trebui un loc amenajat in care sa lasi masina, un loc in care sa stai in fata cascadei si sa te uiti la ea, sa te relaxezi, sa auzi apa, sa respiri aerul curat, inca neintoxicat de noxe.

Poate unul din colegii care au GPS ma poate ajuta si cu coordonatele de navigatie ca sa stiti si voi unde sa ajungeti la cascada asta. Chiar daca drumul e impracticabil pentru o masina mica, merita de ajuns.

Redescopera Romania este un proiect Petrom, sustinut de BCRDaciaRomtelecomParalela 45 si Muzeul National al Taranului Roman.

8 thoughts on “Cascada Iadolina

  1. Ce denumire, Iadolina, poetică şi ameninţătoare în acelaşi timp ! Cât despre un loc de admirat cascada…, nu e singura care suferă de lipsa lui. Nici la Urlătoarea din Bucegi, mult mai cunoscută, nu e mai groyav.

  2. Sunt multe locuri frumoase in Romania, pacat ca nu sunt promovate. Am inteles ca se dau si fonduri europene pentru promovare, s-ar putea sa se schimbe lucrurile.

  3. amenajarea se bate cap in cap cu natura. Tocmai amenajarea a distrus atatea locuri, frumusetea locului este data prin naturalete, salbaticie.
    Daca vrei sa stai sa te uiti stai in picioare sau pe jos, iti iei un scaun sau o saltea, probabil tu ai vrea sa le ai deja acolo , eventual si un wireless .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.