home to blog Cand ziaristii se mananca intre ei

Cand ziaristii se mananca intre ei

In presa din Romania sunt atat de multi invidiosi si mancatori de cur incat abia daca ai loc de ei.

Din cauza astora s-a aflat ca ministerul turismului a dat bani si a facilitat calatoriile jurnalistilor prin tara, astfel incat sa fie promovat turismul romanesc. (link)

Partea proasta e ca o data ce s-a aflat chestia asta … desteptii de care discutam in primul paragraf s-au trezit ca vor sa vada ei nume sa afle cine, sa stie, sub scuza dreptului public la informatie.

Acum invidiosii astia gandesc sec. Ba vrem sa vedem cine au fost jurnalistii care s-au plimbat prin tara si au scris despre diverse locuri de vizitat. Pai e simplu, iei arhivele ziarelor si te dai cu presupusul, nu o acuzi pe Udrea ca a platit jurnalistii sa faca reclama tarii asteia ca nu se face. Mai bine o acuzi ca aproba o reclama  scrisa gresit. Dar nu, asta nu e relevant, asta nu le face rau colegilor tai de breasla.

Hai sa traducem asta in ideea blogosferica. Fusu ne-a luat in Bulgaria sa bem. Iti dai seama ca n-a putut lua toata blogosfera, a luat doar pe cativa alesi pe spranceana si am baut gratis. Oamenii, in contextul asta s-au tot rotit.  Mai mult decat atat, niciodata noi n-am stat sa scriem la comanda despre cat de glorios e Fusu (btw sa-mi mai amintesti sa editez video ala de la firma), niciodata nu l-am pupat in cur (!!), dar nici n-am fost ingraditi in a ne exprima o chestie sau alta.

In presa s-a intamplat aproape acelasi lucru. In schimb acolo toate au trecut prin filtrul editorial, unde s-a publicat doar ce era bine sa fie publicat, lucru pe care-l decide editorul sef.  Asa incat tu jurnalist ofticos, care iti bagi gheara in gat ca nu te-a trimis ministerul turismului sa scrii despre manastirile din Bucovina, mai bine ai sta sa faci lobby pentru tine sa te trimita decat sa iti arati cu degetul sau sa le doresti raul colegilor tai. Pentru ca ai tai colegi n-au nici o vina.

Crezi ca un jurnalist care se duce in concediu (!!!) undeva in tara, trimis de ziar si de ministerul turismului sta degeaba? NU ba! Ala sta si munceste! Se intereseaza ce si cum, cauta sa vada ce e de vizitat acolo, viziteaza, vede, face poze, iar pana a doua zi trebuie sa aiba textul de shpe zeci de semne trimis in redactie pentru a fi publicat.

Dar e greu in vremuri de criza sau atunci cand anumite materiale ziaristice sunt scrise la comanda. Mai ales in evz.

TAGS:

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, problogger la piticu.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzica, viata de zi cu zi pe blog.

4 thoughts on “Cand ziaristii se mananca intre ei

  1. Daca dupa ce ai baut moca, poti intr-o zi sa-l faci de cacat pe Fusu pentru ca a gresit, dar pe fata nu intr-un limbaj in care sa nu-l deranjezi .. tot respectu, dar mira-m-as …

  2. “ministerul turismului a dat bani si a facilitat”… daca in czul ziaristilor din media privata e vorba doar de smecherie si lacomie (sa-i judece cei ce le platesc saalariile) in cazul celor de la TVR mie mi se pare grav. adica iei salariu si sporuri de la TVR, impusti si diurne de deplasri in strainatate de la TVR (bani publici) si pentru aceeasi treba iei bani si de la minister (bani publici). Alooo!!! Si ne mai miram de ce platim atitea imozite si taxe, inclusiv taxa TV.. Valabil si pentru cei de la Rompres sau radio

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.