home to blog Cand va revolutiona Yahoo! internetul?

Cand va revolutiona Yahoo! internetul?

Daca nu stiti Yahoo! a investit o groaza in multe chestii online pana acum si inca mai investeste. Pana aici e bine. Sunt investitii, sunt proiecte in desfasurare, sunt chestii misto, dar nu sunt inca gata.

Yahoo! are o groaza de servicii, de la messenger la o chestie de gen digg, sau de la Yahoo! answers la mybloglog. Pe langa astea are flickr, yahoo! video  si alte servicii care urmeaza a fi lansate. Yahoo! se va lansa si in Romania cu siguranta. Eu sper ca anul asta, Bobby ai vreo alta parere ?

Pana una alta, Yahoo! tine toate chestiile astea privat, nu publica nimic, nu lasa sa iasa pe piata nimic, iar lucrurile beta pe care le desfasoara fara prea multa publicitate, nu fac decat sa le sporeasca o idee de succes atunci cand le vor lansa. Totusi sunt curios care va fi strategia de lansare, pentru ca va trebui sa fie una mondiala si foarte bine pusa la punct. Trebuie sa mai zic ca am o mare incredere ca Yahoo ii va arata lui Google ca e mai bun? Insa trebuie sa atace …

4 thoughts on “Cand va revolutiona Yahoo! internetul?

 1. Mai bun la ce? Având în vedere că ambele companii sunt uriaşe şi au o mulţime de servicii, mi se pare o chestie amatoricească să zici că Yahoo îi va arăta lu’ Google că e mai bun. Mai bun la ce?

 2. Acum câteva luni, pe blogul de pe Yahoo 360, enumeram serviciile Yahoo de proastă calitate şi cum tipul de la Yahoo intervievat de Bobby Voicu vorbea prostii, neavând habar despre situaţia reală a produselor companiei.

  E uşor să vorbeşti din afară şi să zici ce chestii grozave face Yahoo. Dar ca utilizator zilnic te loveşti mai mult de problemele numeroase la care staff-ul Yahoo răspunde invariabil cu “nu mai oferim suport tehnic pt că facem altceva acum”.

  Multe dintre produsele noi ale Yahoo sunt mai proaste sau cu opţiuni mai limitate decât cele de dinainte. Vrei să facem un top? Aş începe făcând un copy-paste al articolului meu. Pt că ăştia de la Yahoo nu dezvoltă decât în mică măsură produsele actuale, preferând să înceapă de la zero alte proiecte.

  În atare condiţii consider că preţul pe care ei l-au cerut atunci pt acţiuni este umflat cu pompa, doar pt a amăgi acţionarii şi clienţii că Yahoo mai înseamnă ceva. Dacă o să continue să lucreze tot în dorul lelii, cum fac de câţiva ani, le prevăd un frumos faliment în 10-15 ani.

  Nu sunt fan Google, poate doar la motorul de căutare, pt că şi ei îşi mai dau cu firma-n cap, dar nici nu-mi cad plombele de admiraţie când aud “Yahoo Rromânia”, cum fac mulţi. O altă diferenţă: în timp ce Google avea servicii localizate, cei de la Yahoo nu au fost în stare să angajeze nici măcar un singur translator român în relaţia cu utilizatorii! Mi se pare o neglijenţă grosolană să fiu eu pus să le traduc lor spamurile pe care le raportez, cum mi-a cerut cineva de la ei.

  Cât priveşte funcţia deţinută de Bobby Voicu, cu tot respectul pt el (că-l consider un tip deştept), dar nu am citit să spună public exact ce face la Yahoo.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: