home to blog Cand s-a facut branza praf?

Cand s-a facut branza praf?

Stiti cum e. Dupa o zi de munca nu-ti mai arde de nimic. Te duci robotic in magazin sa cumperi de mancare, sa ajungi mai repede acasa, sa faci de mancare, sa iti speli creierul putin la televizor, daca ramane timp si apa calda sa faci baie, apoi sa dormi. E o rutina zilnica si totul parca trece neobservat.

De asta cand te duci in magazin sa cumperi de mancare, mai uiti sa observi data de expirare a alimentelor. Am reusit sa cumpar din Real oua care expirau in doua zile. Le-am mancat peste o luna, nu-i asta problema. Dar azi am vazut iar la vanzare oua scumpe care expirau peste doua zile.  Acum inteleg ca retailul merge extrem de prost, ca nu sunt vanzari si ca produsele se strica pe raft, dar totusi. In anumite tari produsele care expira se trec la oferte, in aceleasi lanturi de magazine, iar de acolo le cumapra oamenii. Undeva la preturi sub jumatate din pretul initial. Ati crede ca ar cumpara numai produse din alea? Are si marketingul niste carti scrise exact pentru ofertele astea.

Pe langa asta, daca tot era sa-mi iau teapa cu ouale, am zis sa citesc etichetele. Si m-am panicat. Cand a aparut branza facuta din lapte praf? Dar si branza facuta cu ulei vegetal?

Si de cand branza e produsa in Bulgaria? Inteleg ca suntem la 50 de kilometri de Ruse, dar lapte,branza, viezure, oua nu erau cuvinte romanesti? Deci nici macar branza nu mai suntem in stare sa producem? Adica Tnuva s-a retras din Romania, i-au luat bulgarii locul?

TAGS:

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, problogger la piticu.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzica, viata de zi cu zi pe blog.

6 thoughts on “Cand s-a facut branza praf?

  1. asta in primul rand nu e branza, e ceva…cum zic ei o ‘delicatesa’ facuta din grasimi vegetale…gasesti peste tot si daca te uiti atent sunt cateva firme care produc aceste delicatese.

    Fata de branza normala acestea sunt mult mai ‘untoase’ sa zic asa din cauza ca sunt f grase.
    imi scapa acum, dar e o chestie ca asta de la alt brand chiar destul de scumpa si e si foarte buna.

    Legat de laptele praf….tu chiar crezi ca branza mai e branza? :)) am incetat sa cred asta de ceva timp. La naiba laptele la cutie nu prea e lapte sau iaurtul nu prea e iaurt:))

  2. Eu am vazut la Real un cascaval care nu era cascaval… era un produs facut din stearina, un ingredient folosit de obicei la fabricarea lumanarilor. Un pic de colorant aici, un pic de aroma dincolo, si gata – produsul de prostit romanii 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.