home to blog Cand ne plictisim, protestam

Cand ne plictisim, protestam

Eu cred ca astia de la Dacia ar trebui sa includa in contractul colectiv de munca si ziua in care n-au sindicatele chef sa se munceasca sau ziua de proteste organizata de sindicate. Si sa fie asta inclusa in contractul de munca, sa fie eventual platita, sa fie consdierata o zi ca oricare alta in care te duci la munca, dar in loc sa faci masini, te duci sa scandezi in piata mare impotriva sistemului totalitar care te subjuga.

Cu alte cuvinte nu inteleg de ce naiba tocmai la Dacia, firma care se lauda ca e prima firma producatoare a Romaniei,  cum de acolo sunt probleme. Sau de ce acolo oamenii protesteaza impotriva noului contract de munca? Oare cum, li se schimba oamenii cu roboti? Pai asta nu e decat un lucru bun, in final am produce si noi masini bune si fiabile.

Pe vremuri oricine lucra la Dacia  nu facea numai asta. In zilele in care era liber se ducea la tara si avea grija si de pamantul de acolo. Asa isi produceau si rosii, si castraveti si ceva mancare proprie. Si acum daca ne uitam la aia din piata, ei sunt acolo pentru ca ori se plictisesc acasa, ori ca au vantu pamantul ala, ori ca sindicatele le-au promis ceva bani. Daca da, cat? Si am mai scris despre asta.

Si cum se protesteaza la Mioveni, sa ne amintim ca acolo e patinoarul care aluneca.

TAGS:

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, problogger la piticu.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzica, viata de zi cu zi pe blog.

5 thoughts on “Cand ne plictisim, protestam

  1. ce oameni… or protesta pana s-a satura renault de noi si si-a muta productia in alta tara… apoi sa-i vad eu

    macar cei de acolo au un job si un venit sigur, dar asa-i romanul: niciodata nu-i de ajuns, mai bine sa nu avem nimic decat sa avem mai putin

  2. Cel putin in Romanica, firmele alea mari ce par sa fie de succes isi trateaza angajatii ca pe niste cartofi. Degeaba e brandul mare ca si China, daca mentalitatea sefilor e cea din mediul rural.

    1. @Gerhald, nu stiu la ce firme te referi, dar faptele sunt precum urmeaza: la Dacia este de lucru, oamenii de acolo au o paine asigurata, au un contract colectiv de munca destul de ok, ne bate Dumnezeu daca ne plangem si cand ne merge bine 😉

  3. Ar trebui stipulat prin legesa poata face greve numai IT-istii si ziaristii online. Adica producatorii de plusvaloare la bere.
    Lasand mistoul sa-ti explic de ce-si permit aia sa demonstreze: fiindca de ei are nevoie patronul spre deosebire de altii care au muncit neplatiti luni de zile. Rings a bell ?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.