home to blog Cand lichidul de parbriz e mai ieftin ca apa

Cand lichidul de parbriz e mai ieftin ca apa

Noi care cumparam apa imbuteliata stim prin ce chinuri trecem. Sa gasim producatorul respectiv, sa ne uitam dupa apa sa n-aiba depuneri, sa ne uitam pe eticheta sa nu existe vreo problema, sa nu contina cine stie ce. Si dupa ce am facut toata aceasta inspectie si ne-am decis ca este apa pe care vrem sa o bem, mergem si ii platim resemnati pretul.

Nu ca apa de la chiuveta n-ar fi buna de baut, dar asa a intrat in mintea noasta, ca vezi doamne ce e la chiuveta nu e bun, asa ca trebuie sa bem apa imbuteliata. Care apa imbuteliata, daca va uitati pe etichete e tot apa potabila, din asta de la chiveta, care e doar pusa in bidoane de plastic si eventual mutata dintr-o parte intr-alta.

Iar aseara ma bucuram pe Foursquare ca am gasit in Real lichid de parbriz de vara, la un pret de zece ori mai mic decat la benzinarie. Adica 2.99 lei pentru 5 litri de lichid de spalat parbrizul.

Iar mai tarziu putin, cumparam apa plata, imbuteliata, in acelasi bidon ca lichidul de parbriz, cu acelasi capac, la pretul de 5.99 lei pentru 5 litri.

Si acum ma intreb, care fura mai mult? Sau lichidul ala de parbriz nu e facut din aceeasi apa care e de doua ori mai mult?

TAGS:

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, problogger la piticu.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzica, viata de zi cu zi pe blog.

6 thoughts on “Cand lichidul de parbriz e mai ieftin ca apa

 1. Ai simplificat prea mult cele doua procese. Mai mult ca sigur, apa din amestecul pentru spălat parbrizul e una industrială, prea puțin prelucrată (probabil agenti de dedurizare și cam atât). În schimb, cea potabila e mult mai bine procesată, că doar nu vine direct din izvor. Inclusiv ambalajele sunt complet diferite, texturile și structura celor două PET-uri fiind specifice destinațiilor ulterioare.

 2. Gasesti si bidoane de apa plata de 5L cu 3 lei, intrebarea e daca vrei apa de calitate sau apa de robinet imbuteliata. La mine la robinet calitatea apei e indoielnica (gust, culoare) desi au fost schimbate tevile recent in cartier.. ma incumet sa beau de la robinet doar cand duc lipsa de altceva.

 3. Asta-i pretul de vara, iarna nu gaseai sub 6 lei (cel mai ieftin posibil).

  Si lichidul ala de parbriz e normal sa fie asa ieftin, e apa cu sapun si colorant, foarte usor de fabricat la nivel industrial, asa ca pretul final e mic.

 4. Pretul final e mic oricum nu ii costa nici macar atat … nustiu exact ce se intampla ideea e sa fie unul cat se poate de bun ca nu poti merge cu parbrizul patat sau murdar sau plin de gainat daca esti unul dintre ” norocosi ” :))

 5. Pretul unui ambalaj de tip PET 5L, plus capac, handler si eticheta este de aproximativ 0.90 – 1 leu.
  Pretul de transport pentru o distributie la nivel national este de 0.90 – 1.10 lei/5L.
  Costul procesului de tratare apa plata comparat cu demineralizare apa pentru lichid parbriz, amestecul apei demineralizate in malaxor unde se adaoga componenti (tensioactivi, coloranti, odorizanti, etc.), este asemanator.
  Procesul de imbuteliere si impaletare apa plata sau lichid de parbriz sunt aproximativ asemanatoare.

  Cu alte cuvinte lichidul de parbriz de vara si apa plata sunt foarte asemanatoare la costurile de productie, distributie, ambalaje, etc.

  Cand lichidul de parbriz este mai ieftin decat apa plata, teapa vine din ambele parti. In primul rand pretul apei este umflat, apoi calitatea lichidului este oribila pentru a mentine pretul foarte jos.
  Eu am vazul lichid de parbriz sub 2 lei. Asa ca, imaginati-va…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.