home to blog Cand institutiile publice sunt ridicole…

Cand institutiile publice sunt ridicole…

Ramai sa te intrebi, e vina cui? E vina ta ca ai ales primarii, consilierii locali sau cine stie ce alte persoane pe care le platesti din impozitele tale.

In Romania totul se poate, astfel incat se prefera sa se chinuie sa se pastreze o fabrica de bere cu titulatura de muzeu, in loc sa darame un depozit ca sa aiba loc macaraua. Ah, stai ca nu se mai poate acum, pasajul Basarab nu mai e utilitate publica. Adica cum, strada aia pe care trebuie sa circule vreo 5.000 de masini pe minut nu e utilitate publica? E privata? O sa avem bariere la intrarea pe pasaj si o sa trecem pe bani?

Sau mergem si ii dam in judecata pe aia 6  care nu vor sa isi vanda casele de sub pasaj ca sa terminam distractia si sa facem ceea ce trebuie? Nu, stam si ne lamentam, ca de aia suntem platiti din banii publici, sa spunem ca nu se poate.
Prima infrangere a lui Oprescu, nu stiu de ce am impresia ca vor mai urma multe, multe.

4 thoughts on “Cand institutiile publice sunt ridicole…

 1. legile sunt asa cum sunt, special facute pentru a fi interpretate de cine [da mai mult] are mai multa nevoie. nu oamenii sunt de vina, ci culoarea politica in spatele caruia se ascund. cand stanga va zice rosu, dreapta va zice albastru. cand unii vor zice “da”, ceilalti vor zice “nu”. e un fel de concurs de cine are scula mai mare si cine blocheaza cele mai multe proiecte ale adversarului. e un fel de bambilici, pe banii nostri.
  partea rea e ca n-ai ce sa le faci. i-ai ales, nu i-ai ales, trebuie sa astepti sa le treaca mandatele. si apoi sa-i alegi tot pe ei. sau pe altii ca ei. si tot asa.

  statu-i o paiatza 😉

 2. …”prima infrangere”? Hm…, el e in sine “o infrangere” vie a bucurestenilor.

  Finalmente, se va interveni. Decizia pentru zona respectiva (Basarab) se va rezolva, va fi declarata de Guvern de utilitate publica.

  Ideea e ca, din pacate, s-au platit unele preturi…enorme unora despagubiti acolo, iar altora…rasu’ lumii ! Daca era de la inceput declarata zona de utilitare publica (a refuzat Tariceanu, era proiectul lui Basescu, de cand era primar), se plateau sume corecte si echitabile oamenilor si era OK de mult.

  Problemele urbei sunt insa destule…Din pacate, tov. Oprescu, in afara de gargara, carnataraie, vrajeli, initiative gen “fantanici” arteziene etc, nimic…
  Gargara, cat cuprinde!

 3. Asa ne-am obisnuit; noi ne plangem si facem acuzatii, iar clasa politica isi face jocurile de culise. Nu jocuri de culise, caci nu mai sunt asa; sunt pe fata. Ca oricum nimic nu ii opreste si nimic nu li se intampla.
  Comentam putin pe subiect si apoi trecem la altul; il comentam si pe acela si tot asa.
  Cerc vicios din care nu iesim.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: