home to blog Cand facem lucrurile impinsi de la spate

Cand facem lucrurile impinsi de la spate

Magnifica natie romana e unica in lumea asta. N-am mai vazut nicaieri pe Pamant o abordare a lucrurilor atat de simplista si atat de usoara cum se intampla la noi.  Pentru noi viata e tot timpul roz, pentru noi viata e tot timpul frumoasa, iar toate lucrurile pe care le facem le facem atat de bine incat nu se observa nimic.  

 

Daca va veni vreunul cu vreo idee sa faca ceva i se va spune stai jos, stai in banca ta, nu te agita, nu e nevoie.  O luam de jos si vedem ca avem un Dorel care sapa shantzul in loc sa vina un utilaj care sa ii faca treaba de 3 ori mai repede. Avem straini care vin aici si se minuneaza de cat de mare poate fi Casa Poporului, dar  se sperie de fiecare data de cate ori vad cat de mult dureaza lucrarile la pasajul Baneasa, pasajul Universitatii sau pasajul Eroii Revolutiei. Si ajungem in varf. Aici ii vedem pe politicieni care nu fac nimic daca nu sunt impinsi de la spate de presa, care stau … si stau bine, iar atunci cand vine cineva si le baga sula in coaste incep sa tzipe si sa spuna ca acum acum se intampla.  Drept urmare primul ministru se face ca lucreaza, sau e singurul care lucreaza in guvernul ala cerandu-le diverse chestii ministrilor numai in urma unor campanii de presa. Daca ministrii nu ii furnizeaza nimic, atunci incearca sa ii acopere.  

Si daca nu punem lupul paznic la oi, inseamna ca nu realizam intr-adevar nimic. Ne trebuia un economist mai bun decat Nicolae Vacaroiu la curtea de conturi? Nu cred, e cel mai potrivit. Nu ma intelegeti gresit, nu spun ca nu stie, sau ca a fost pus acolo pe anumite criterii, doar ca voi avea dubii de cat de serios va fi in aceasta slujba. 

 

Drept urmare noi nu putem decat sa facem misto de japonezi si de felul lor de lucru, pentru ca la noi e mai frumos decat la ei, e patria mai sanatoasa si … noi nu trebuie sa muncim, ne da Guvernul lapte si miere. 

 

Daca nu se intampla nimic din cele de mai sus, atunci suntem impinsi de la spate si incepem sa ne plangem ca avem securitate, ca n-avem mancare, ca nu e bine … ca suntem reprimati si ca vrem libertate. 

Poftim!

6 thoughts on “Cand facem lucrurile impinsi de la spate

 1. piticule, ai pus destul pe rana! te citesc zilnic (sau ma rog, atunci cand sunt la computer si am ceva timp liber), si nu vreau decat sa te felicit ptr. felul in care scrii! Ultimul stinge lumina!

 2. Omule, mai mult decât atât, dacă vrei să faci ceva bun pentru mai mulţi dar care cere o implicare din partea lor nu te susţine nimeni.

 3. Piticule, e si mai grav, din pacate. Politicienii nu fac ce trebuie si cum trebuie nici macar impinsi de presa. Asa credeam si eu, dar nu. Doar se agita putin, de ochii lumii, schimba ceva doar ca sa schimbe si gata.
  Cel mai bun exemplu e problema cu schimbarea metodei de a da examen pt permisul de conducere.
  Dupa episodul Pitesti, cand o serie de cetateni si-au luat permise SI DE TOATE CATEGORIILE fara examen, au facut o nebunie. Problema nu e ca se da sala pe calculator, ci ca nu exista o bibliografie precisa. Gasesti intrebari, care tin de mecanica, pe care nu le gasesti in nicio carte. Am facut toata cartea lui Palalau, 2100 de intrebari si tot nu am stiut cateva.
  Plus ca au separat dosarele pe categorii. Inainte, daca vroiai sa dai mai multe categorii odata ti se facea un singur dosar. Acum sunt mai multe, unul pt fiecare categorie. Complicatii, inutilitati, chestii de ochii lumii. Cine vrea si are putere sa isi aranjeze tot isi aranjeaza.

 4. Un roman si un japonez se plimba.
  Romanul il intreaba pe japonez:
  -Ma, tu acolo, in Japonia, cate ore lucrezi?
  -Eu lucrez 8 ore. Da`tu?
  -Pai si eu tot asa. Da` pt. cine lucrezi? intreaba romanul
  -Pai 2 ore pt.patron, 2 ore pt.mine, 2 ore pt.imparat,si 2 ore pt.Japonia. Da`tu pt.cine lucrezi? intreaba japonezul
  -Pai 2 ore pt. patron, 2 ore pt.mine, imparat n-avem si ce treaba am eu cu Japonia!

 5. Mah nici eu nu ma omor dupa Vacaroiu, si e clar ca cine e intr-o functie inalta si care ii mai ofera si puteri o sa serveasca si anumite interese.

  oricum de unde pleaca avea mai multa influentza decat pe viitor.

  beleau nu e el si nici curtea de conturi , beleaua sau belelele sunt astia care ne guverneaza acum ,si care de 3 ani ( 1 an a fost de proba nu se pune ) ne baga tot mai adanc in mocirla.. noroc cu guvernarea taranista.. ca altfel puteam spune clar ca acum e marele jaf si marea mocirla..

  asta e .. o parte i-au votat o parte i-au injurat.. majoritatea i-a ales.. se vedem cit de idioata o sa fie majoritatea si anul asta la alegeri..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: