home to blog Buletinele noi, Doamne Ajuta!

Buletinele noi, Doamne Ajuta!

In final intram in randul lumii si vom avea carti de identitate noi in Romania.

Cei care sunt plecati in afara, in Statele Unite sau in tari mai civilizate, stiu ca buletinul de identitate, cartea de identitate, permisul de conducere sau cum este reglementat in fiecare loc in parte, sunt mijlocul prin care un cetatean se identifica oriunde si oricum.
La noi cartile de identitate vor arata astfel:

Si vor avea bineinteles cip electronic, pentru ca asa e logic si normal.

Ce nu va fi logic si normal, va fi faptul ca desi vom avea carti  de identitate misto, nu le vom putea folosi. Si asta din simplul motiv ca statul nu isi va unifica bazele de date ale serviciilor sale (bine ca nu le unifica, nu vor fi furturi de informatii), iar toate serviciile statului nu vor fi pregatite pentru asa ceva. Oricum eu vreau sa fiu printre primii pe lista care se inscriu in a primi noile carti de identitate.

TAGS:

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, problogger la piticu.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzica, viata de zi cu zi pe blog.

14 thoughts on “Buletinele noi, Doamne Ajuta!

  1. Daca vor fi si ceva mai mici, atunci e ok .. toti se mira pe aci(cehia) cand scot ditamai cartea de identitate 🙂

      1. Sunt sigur ca sti deja ca atat buletinul cat si pasaportul sunt citite de politia de frontiera si au imediat toate datele pe ecran. Care e utilitatea cipului?

  2. Una din utilitatile cipului este ca la Passport check la aeroport pierzi mult mai putin timp. Cand m-am intors din Londra aveau 2 tipuri de passport check: cel clasic in care un omulet se uita la tine si la pasaport si niste porti automate unde puneai pasaportul pe un scaner, verifica daca fata ta corescpunde cu cea din pasaport si treceai. Timp de asteptare la verificarea clasica: 15-20 min. Timp de asteptare la verificarea cu cip: 2-3 min.

    Sa nu mai zic ca e nevoie doar de un om la 3-4 porti de genul.

  3. @luci: si acelea sunt optionale. Daca optezi pentru varianta fara cip, atunci e clar ca nu vor mai fi stocate amprentele. Daca optezi pentru varianta cu CIP si NFC atunci iar poti alege daca va contine sau nu amprentele.

  4. Logic si normal…Eu cred ca tu nu esti logic si normal. Sa murim ca martirii opununde ne veniri Sananei. Doamne ajuta

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: