home to blog Bugetarii obositi

Bugetarii obositi

Nimeni nu se bucura cand ii scade salariul. Mai ales in momentele astea de criza. Dar asta ar trebui sa fie pentru fiecare un imbold pentru fiecare sa faca mai multe, sa fie mai productivi sa gaseasca solutii ca totul sa fie mai bine, sa se produca mai mult si sa scapam de criza.

Bine, asta suna fantastic, pentru ca la noi nu se va intampla asa ceva. Noi, nici pe vremea lui Ceausescu nici apoi in diversele team-building-uri de la companii straine n-am fost in stare sa construim echipe de muncitori. Nici macar in munca de la stat nu s-au construit echipe, iar bugetarii au fost lasati de izbeliste. Ici colo niste sindicate mai fac concerte in piata Victoriei si le denumesc sec proteste.

Cat despre om, nimeni nu se uita la nevoile lui, la ce lucreaza, la cat lucreaza si nici macar nu ii evalueaza programul de lucru sau conditiile, capabilitatile. Drept urmare bugetarii nostri sunt niste oameni plictisiti care parca vin acum la munca ca si cum ar veni la jug, fara sa se gandeaca ca oricand pot sa faca ceva mai bun, ca pot sa invete alte lucruri bune si ca pot avea salarii mari. Mai mult decat atat nici nu se gandesc ca isi pot face locul de muca mai placut si mai bun.

10 thoughts on “Bugetarii obositi

 1. Mediteaza si tu ( hai ca poti ) la urmatorii bugetari care n-au avut sansa sa frece o tastatura la privatizati dar de care viata ta depinde :
  – medic
  – pompier
  Ce-ar fi ca astia sa-si bage pula si sa-si ia un al doilea job si exact cand iti arde tie buza dupa ei sa nu gasesti unul ?

 2. vezi ca ai busit o cratima la primul rand din al doilea paragraf: “nu se v-a intampla”

  ps: poti sa nu postezi comentariul

 3. Tata e prof….matematica si copiii aia sunt viata lui. Si nu e plictisit….e doar scarbit. Si a invatat la viata lui, la lumanare, de l-a luat naiba, in doua facultati, a dat examene peste examene si a ajuns la 55 de ani sa nu aiba bani de nimic. Nu stie sa faca afaceri, combinatii si alte treburi pe la privati. Asta e el. E profesor!

 4. “Noi, nici pe vremea lui Ceausescu nici apoi in diversele team-building-uri de la companii straine n-am fost in stare sa construim echipe de muncitori.” virgula intre subiect si predicat

  Cat despre material da, ai dreptate..

 5. Oricum romanii nu realizeaza multe..de la abuzurile de la locurile de munca: ore lucrate peste program si neplatite, conditii de munca infecte, salarii mici, pana la serviciile de care beneficiaza: de exemplu in cazul interntului, stai si te chinui cu un furnizor care iti da numai batai de cap in loc sa te reorientezi.

 6. piticule mai e o treaba, sectorul bugetar înainte de toate are nevoie de personal competent. Iar personalul competent n-o să-l faci să stea dându-i un salariu de 3-4-500 de lei. Ia adu o entitate independentă să-i evalueze și să primească lumea salariul pe criterii de competență. Nu de alta da’ îți zic eu cum o să fie și de-acu înainte… Ăia/alea care plimbă hârtii pe bani mulți și pile o să rămână cam cu aceleași salarii că au găsit deja portițe (mutari de posturi & stuff) iar ăia care muncesc o s-o sugă cât o s-o mai sugă pe bani puțini și după aia o să se care. Și vorba’ lui moșu’ de mai sus, să te vedem atunci cum o să-ți ardă buza când n-o să mai găsești pe careva competent în sectorul de stat nici să dai cu tunul. Și fix de noi generații de tâmpiți ieșiți din licee cu profesori cretini avem noi nevoie acum. Sau de și mai multe spitale unde mori de bătrânețe până se uită cineva la tine. Și tot așa…

 7. cristi , cu ana mea sa fii mai motivat cand tocmai ti-a venit fluturasul de salariu pe care scrie 400 lei ? (respectiv 280 lei la mine dupa CAR) ??

  eu in 2 luni am zburat de la i , sa se spele pe cap cu salariile lor

 8. @piticu:
  mi se pare aiurea generalizarea asta: “bugetarii”
  ia-o si tu cat de cat pe categorii…
  cum zicea cineva mai sus, de unii bugetari avem nevoie si nu ne putem dispensa de ei ca de masele stricate.
  ca ORIUNDE sunt si bugetari ce nu-si merita banii, insa sunt si cativa ce duc in carca greul pe bani putini.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: