home to blog Bucurestiul de atunci si de acum …

Bucurestiul de atunci si de acum …

Ma uitam azi la pozele astea. Mai multe aici.

Nu vi se par cunoscute toate cladirile alea de la facerea timpurilor? Nu vi se pare ca ne chinuim mult prea mult sa  pastram ceva vechi si prost in loc sa facem ceva nou si misto?

Sa luam exemplu d-afara. Toate capitalele europei misto, Londra, Paris, Berlin … etc au fost bombardate in al doilea razboi mondial. Ce au facut autoritatile? Le-au lasat asa si au inceput sa le repare? Nu, le-am demolat si au inceput sa le construiasca iar, de data asta bine, si dupa niste norme si reguli.

La noi din pacate n-a fost cazul. Am avut doar un cutremur in 77 unde au cazut cateva blocuri, restul au ramas in picioare si inca sunt in picioare. Mai mult, au ajuns acum o ruina, iar toata lumea se uita la ele si nu se indura sa le faca ceva. Si aici ma gandesc doar la blocul Dunarea de la Gara de Nord si hotelul Grivita.

si aici ma gandesc ca ne place sa traim in trecut … de ce ? pentru ca am stat o perioada sub otomani … si ne e teama sa luam problema in mana .. asteptam sa ne ordone altii ce sa facem … deh … asa e natia invatata …

13 thoughts on “Bucurestiul de atunci si de acum …

  1. prietene, m-am lovit intamplator de melange-ul asta dintre blog si site, dar daca tot am ajuns aici am zis macar sa arunc un ochi. Mi se pare genial articolul tau…tradeaza aceea inteligenta tipic romaneasca : ” lasa ca facem noi bloacee sa aiba plebea unde sa stea cand vine la oras sa lucreze la fabrica “. Ai perfecta dreptate am vazut si eu cum la Paris s-a darmat eifelul, la Londra Big Ben-ul si la Berlin Poarta Brandenburgică…numai noi nu intelegem suntem asa mai prosti si pastram toate prostiile. Daca ai gandii un pic inainte sa insiri niste aberatii de genu ai constientiza ca in ruinele alea prost facute de care vorbesti tu sta ceea ce are mai bun acest oras, ele sunt dovada vie a faptului ca nu am fost si nu suntem un neam de bananieri, ele reprezinta esenta poporului asta de kkt din care te tragi si tu, si in a carui limba te exprimi. Prin toata Europa nu doar ca se conserva tot ce e mai vechi de 40 de ani dar au inceput chiar sa reconstruiasca multe cladiri disparute in al 2-lea razboi mondial. Analizeaza bine orasul in care traiesti, incearca sa-l intelegi, citeste-i istoria, descopera-i casele, strazile, gradinile, cunoaste-i povestile, crimele si iubirile si pe urma mai gandeste-te la demolari. La noi e o obsesie nationala…probabil preluata din vremea GEBIULUI DIN CARPATI …sa demolam ca oricum sunt niste kkt.uri vechi… si dupa logica taranului prost ce e vechi e si prost si nefolositor si trebuie darmat. Sa ne ridicam peste prostiile astea sa incercam noi sa facem din orasul asta o metropola a secolului in care traim. Bucurestiul e mai mult decat VITAN, CRANGASI, MILITARI, DRUMUL TABEREI, PANTELIMON, TITAN, BALTA ALBA, BERCENI, RAHOVA, Bucuresti e o poveste trebuie sa o continuam nu o sa o demolam si sa o rencepem noi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.