home to blog Bucuresti then and now

Bucuresti then and now

Vroiam sa scriu despre un film ce l-am vazut in seara asta la televizor, Serenada pentru etajul XII, la B1 si a trebuit sa intru pe pagina televiziunii sa aflu. Si am dat peste asta:

Sa incercam sa revenim la film. Filmul ala prezenta atunci, in 1976, cand s-au construit cartierele din Bucuresti si metroul … realitatea din zilele de azi. Tipurile de oameni din Bucuresti, satele ce s-au desfiintat si s-au mutat aici, casele ce s-au demolat. Toma Caragiu si gasca de actori de pe vremea sa arata in modul lor exceptional faptul ca n-ai ce sa faci si ca nu se pupa caracterele dintr-un bloc orice ai face. Faptul ca la bloc nimeni nu se stie cu nimeni, nu asa cum se cunosteau la sat. Faptul ca aici nu ai parte de intimitate, ca oricine stie ce faci, ce nu faci, mai ales ce vrei sa faci.

Va recomand sa luati (daca gasiti pe undeva) Serenada pentru etajul XII, sa-l vedeti si sa va ganditi care o fi diferenta dintre atunci si acum. Si nu, asta nu e un film comunist, apar blugi acolo si se vorbeste despre iubire, sex si don juan.

One thought on “Bucuresti then and now

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.