home to blog Bucuresti – Iasi

Bucuresti – Iasi

E85 e un drum national, facut cred asa cum trebuie. Nu are doua benzi asa cum multi cred eronat, decat intr-o mica portiune de la Buzau la Ramnicu Sarat.

Din cauza asta toti desteptii cred ca pot merge cu 180 de kilometri la ora in afara localitatii. Probabil ei ar merge si cu mai mult, dar denivelarile fac masina sa sara de pe sosea, asta ca sa nu mai zicem de curbe.

Desteptii de politisti pun radare in localitati, cand ar putea suspenda linistiti permise in afara lor.

Acum eu nu inteleg de ce locuitorii judetelor traversate nu vor sa plateasca amenzi. De exemplu in Bacau, in localitati, mergeau incet doar cei cu numere de Bacau. In Buzau la fel. In rest toata lumea mergea prin localitati cu viteze cu mult peste limita suspendarii de permis.

Personal am preferat sa iau cate un tir prin localitati si sa stau in spatele lui, stie soferul ala ce stie. Si daca nu stie, eram prea lipit de el ca sa fiu vazut. La destinatie am vazut ca nu aveam nici numar, fiind murdar.

In Moldova de sus, doua din trei masini au statii CB. Imi inchipui ce distractie poate fi pe frecventele alea pe drumuri.

La Bacau se circula fix la misto. Pe langa ca nu sunt indicatoare de localitati. De fapt ele sunt, dar sunt afisate celor care ies dintre blocuri, de pe strazile secundare, nu celor care merg pe strazile principale. Deci fix la misto. Asta ca sa nu zic ca acolo se opreste in mijlocul strazii, pe banda doi sau ca se trece de pe banda doi la dreapta, eventual semnalizand. Si daca tot ziceam de ei, centura lor arata cam asa:

Cred ca drumul asta e foarte misto fara. Peisajele sunt de-a dreptul interesante. Da, multumesc trafictube pentru tip-ul asta cu radarul. Acolo toata lumea merge cu 30 la ora inainte de curba, iar dupa curba toti o calca. Bacauanii fac misto de soferi intr-un mare fel.

 

TAGS:

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, problogger la piticu.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzica, viata de zi cu zi pe blog.

22 thoughts on “Bucuresti – Iasi

 1. Data viitoare o iei frumos prin oras. E mult mai scurt si mai lejer. Am mers si eu pe centura Bacaului o data si era sa mor de numai 10 ori. ( asa parea din filmulet ).
  Treaba cu cele doua benzi nu or sa o inteleaga multi. Dar asta e, ne adaptam pentru prosti.

 2. Cristi: nu stiu pe ai fost tu, dar intre Focsani si Iasi, ai sosea cu doua benzi pe sens. Ma rog, daca tii mortis sa zici ca e doar una, OK, s-ar putea, pe unele portiuni, ca nu mai stiu tot drumul pe de rost, dar pune la socoteala si bucata aia de siguranta, care-i cit o banda intreaga aproape peste tot.

  1. nu.
   eu am vazut mai multe, numai ca sunt paralele cu drumul principal, astfel ca sa fie vazute de aia care ies de pe stradutele dintre blocuri, nu de aia care vor sa vada incotro sa o ia :))

 3. sa nu mai faci greseala asta niciodata sa o iei pe centura Bacaului 🙂 . am facut-o eu asta iarna si am regretat amarnic:). plus de asta ocolesti vreo 10 km. Bine,asta daca nu conduci un tir :p . daca esti cu masina mica e de preferat sa mergi prin oras 😉

 4. :)) ma faci sa-mi fie dor de acasa (Onesti, nu Bacau). Tura viitoare, mergi prin oras, nu pe centura (logica moldoveneasca) 😉

 5. Bacaul nu are centura – acela pe care ai mers tu e doar un drum secundar ce deserveste cateva sate.

  Si traversarea Bacaului prin centru pentru a merge la Iasi iti ia maxim 15 min la ora de varf si tot drumul are doua benzi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.