home to blog BMW si Mercedes cauta bloggeri

BMW si Mercedes cauta bloggeri

O stire Mediafax (inca incerc sa ii gasesc relevanta si logica) zice ca BMW, Mercedes şi alţi producători de automobile de lux îşi intensifică eforturile de atragere a bloggerilor pentru creşterea expunerii la posibilii cumpărători la care nu pot ajunge prin intermediul reclamelor din presa scrisă şi televiziune, relatează Bloomberg.

Bine, povestea asta e la nivel mondial, nu aici si ce nu se vede in stire e ca producatorii de masini ar fi dispusi sa dea niste masini in drive-test celor care le promoveaza gratis cat mai mult companiile.

Cat despre noi, avem aici doar incercari timide.  Din pacate faptul ca dealerii isi cumpara masinile pe care le dau in drive-test si nu le primesc de la producator si numarul scazut de vanzari, obtureaza toate canalele de promovare neconventionale. Asa ca pana se va sesiza cineva sau pana va incerca cineva marea cu degetul va mai trece ceva timp in care dealerii se vor plange de vanzari mici, iar producatorii de stocuri.

 

(n-am la ce sa dau link, ca stirea mediafax e doar pe flux)

14 thoughts on “BMW si Mercedes cauta bloggeri

  1. Sa stii ca eu am luat ceva masini la drive test de la dealerii din Suceava si Iasi ca blogger, doar ca blogger auto. Si asa a fost nevoie de aproape doi ani si destul de multe mailuri trimise.

    Totusi, ca blogger generalist nu cred ca as fi obtinut ceva.

    Problema nu e ca nu si-ar permite sa dea o masina un weekend, sau macar o zi, ci faptul ca de promovarea multor dealeri din provincie se ocupa oamenii de la vanzari. Prea putini oameni de vanzari stiu ce e ala blog. In schimb cei care stiu dau in general.

  2. Cel putin legat de Romania, BMW Romania a inteles FOARTE bine cum sta treaba cu bloggerii si online-ul. La fel si Citroen Romania (chiar daca ei “nu cauta”). Poate chiar si Mitsubishi. Ford, Toyota, Fiat… Dar Mercedes? Cred ca Mercedes Romania ar trebui sa se uite in “curtea celorlalti”… Au multe de invatat despre ce inseamna online… Ei pe unde cauta bloggeri? Pe strada? N-o sa-i gaseasca niciodata…

      1. Ba da, Razvan, si Michelin. Numai ca aici discutam fix de importatorii auto. Oricum, clar e aceeasi poveste si la voi cu restul din piata de anvelope. Sau poate nu ma pricep/stiu eu bine?! 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: