home to blog Blackberry Storm 2

Blackberry Storm 2

Am terminat testul pe care am vrut sa-l fac cu un blackberry cu touch. Am vrut sa vad daca rezist o saptamana cu messenger, twitter si mail exclusiv pe telefon. Rezultatele ar fi cam astea:

 • bateria tine doar 8 ore cu messengerul pornit.
 • se reseteaza la schimbarea celulei, doar cand are messengerul pornit.
 • bateria tine pana la doua zile fara messenger pornit, la un nivel de cateva sute de mailuri zilnice.

Cu alte cuvinte mi-a fost mai usor sa folosesc telefonul decat sa folosesc calculatorul pentru messenger, twitter si mail. Astfel a crescut si productivitatea muncii. In cateva zile m-am obisnuit cu touch screen-ul, mai ales dupa ce i-am scazut din sensibilitate de la maxim cat vine el default la nivelul 5. Se tasteaza usor, chiar mai usor decat pe iPhone, telefonul putandu-se compara cu el la nivel de functionalitati, nu la nivel de aplicatii. Aplicatiile pentru blackberry sunt cele potrivite de tip office, iar ubertwitter e cam singurul client care mi-a functionat corespunzator.
Aplicatia de wordpress e chiar draguta, cam lenta, dar te ajuta sa moderezi comentarii si sa scrii pe blog atunci cand esti departe de un calculator.
Camera filmeaza si face niste poze neasteptat de bune, 3.2 megapixeli cu un autofocus si un stabilizator bun.

In schimb o data cu versiunea de software 5.0.0.497 vine si posibilitatea de a updata telefonul direct, fara a mai fi necesara conectivitatea la calculator. Daca optiunea asta era valida si inainte inseamna ca eu n-am descoperit-o in setarile telefonului.

Din pacate nu stiu cat internet am consumat in aceste doua saptamani, dar e recomandabil pentru oricine are nevoie de email instant si vrea sa isi trimita foarte repede postarile pe facebook sau twitter.

In final blackberry storm 2 aduce o groaza de imbunatatiri ale experientei utilizatorului fata de storm simplu (pe telefonul ala la vremea lui n-am reusit sa ma inteleg cu el). Personal, la nivelul de lucru pe care il am eu, asta ar fi telefonul care m-ar multumi, nu android, nu iphone, nu windows. Nu sunt suficient de rapide la 300 de mailuri pe zi, twitter si altele.

8 thoughts on “Blackberry Storm 2

 1. Ai spus orice numai ce este important nu.

  Blackberry inseamna enterprise pentru simplul fapt ca ofera un sistem securizat prin criptare.

  Daca ai pierdut telefonul, se sterge doar cheia de criptare (se sterge remote printr-un sistem proprietar de notificare) si toate datele de pe el devin inutilizabile.

  Nici un alt producator din lume nu mai ofera asa ceva. Din acest motiv este folosit de cei care au comunicatii sensibile on the run.

  Eric Schmidt CEO Google (cei care fac android) foloseste bb. Ca sa nu mai zic de agentii guvernamentale si altele (B. Obama de exemplu).

  Remarca cu:
  (alte telefonae) Nu sunt suficient de rapide la 300 de mailuri pe zi, twitter si altele.
  este gunoi. Ce inseamna suficient de rapid? Concret ai facut un benchmark?

  Chiar crezi ca alte telefoane cu suport de Microsoft Exchange nu fac fata la 300 de email-uri pe zi? 5 email-uri pe minut? un email la 6 secunde?

  Pe android ai un sistem foarte frumos de notificari care nu te intrerup din ce faci.

  Scrii doar de umplutura.

 2. Mai bun ca iphone-ul, poti renunta linistiti la laptop in favoarea lui, se tasteaza bine pe touchscreen, filmeaza si face poze foarte bune. Hai sa fim seriosi… Ca e mai bun ca iphone-ul inteleg dar restul sunt sf-uri. E imposibil sa scrii ceva pe touchscreen si la 3.2 megapixeli nu are cum sa faca poze bune.

 3. pozele mele de pe twitter din ultimele 2 saptamani sunt facute cu asta, pozele mele de pe facebook la fel 🙂

  majoritatea tweeturilor mele sunt facute cu asta …

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: