home to blog B’estival – de ce?

B’estival – de ce?

Pana una alta nu e decat un concert la fel ca oricare altul. Iar eu ma gandesc ca Faithless vor mai reveni in Romania, desi ma indoiesc daca nu si-au depasit cu nici un minut concertul contractat aseara.

Boon, Andreea ne vorbeste pe larg aici despre concert, nu de alta dar de aia a avut invitatie. In schimb, eu am vazut aseara exact acea categorie de oameni ce terbuie sa se vada la un concert. Oameni care stiu pe cine vin sa vada, sa asculte, stiu cum sa ii asculte si mai ales stiu sa astepte un taxi in statie dupa ora 12 noaptea fara sa se manifeste intr-un mod necivilizat. Sau, oameni care stiu sa mearga pe jos pana acasa, pentru ca e vara, cald, iar Bucurestiul miroase a parfum noaptea.

Eu inca ma intreb de ce sa ma duc la B’estival? Ca sa ma lovesc de organizare romaneasca? Ca sa ma lovesc de politzaii de la intrare atat timp cat eu as mai vrea sa dansez inca? Ca sa dau banii pe bilet si sa mai trebuiasca sa cumpar mai departe sucuri sau cine stie ce alte tampenii, ca n-am voie sa vin cu ale mele de acasa? Ca sa  …. ce?

As fi vrut sa fiu la Prodigy la Coke Live, insa … trebuiau ei sa fi venit acum 3 ani, cand eram eu mai tanar si imi permiteam, nu acum … 😉

17 thoughts on “B’estival – de ce?

  1. Acu’ pe bune, organizarea chiar a fost exemplară.

    La fiecare intrare erau puse afişe mari cu cine are voie să intre şi cine nu. La poartă indivizii cu controlul m-au luat cu „bună ziua, vă rugăm să poftiţi la control”, iar când le-am spus că n-am nimic cu mine mi-au zâmbit şi mi-au spus că „ştiţi, noi trebuie să ne facem treaba”. Peste tot găseai programul de Bestival, cu oră şi scenă. Erau vreo 5 puncte cu băuturi, două în lateralele celor două scene. Plus oamenii care se plimbau cu sacul de băutură în spate.

    Foarte faină ideea cu jetoanele, făcând mult mai simplu tranzacţiile. Orice vroiai de băut era la pahar şi paharul era un jeton. Vroiai mâncare? Două jetoane. Simplu. Şi berea era Heineken, nu poşircă de doi lei. Nu ştiu unde ai văzut tu concerte la care să te duci cu băutura ta de acasă şi, să fim serioşi, n-ai 10 -15 RONi de cheltuială?

    Referitor la Faithless: programul din broşurile de ieri de la Bestival era un pic modificat faţă de ce e pe site. Şuie n-au început la şi jumătate, ci la fără un sfert cum scria în broşură. Apoi toate au fost decalate faţă de ce scrie pe site cu un sfert de oră. Faithless a început 21:30 şi s-a încheiat pe la 23:20 – 23:30. Bis-ul a fost de vreo 10-15 minute, fiind vreo 3 piese. Chestia e că ei erau programaţi de la 21:45 la 23:15. Phil Hartnoll a încheiat după 12, mai punând două piese când toate standurile se închideau deja.

  2. Si eu stiam programul cum il prezinti tu andrei . Dar ieri cand eram la bestival am intrat pe site si programul era modificat exact cu orele cum s-a desfasurat . Nu stiu cand s-a facut schimbarea 🙂

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: