home to blog Beatificarea Papei Ioan Paul al II-lea, un eveniment media

Beatificarea Papei Ioan Paul al II-lea, un eveniment media

Orice alta sfintire a unui om a fost un eveniment religios foarte important. In fiecare zi sarbatorim cate un sfant in calendarul religios si ii evocam minunile si tot ce a facut in viata lui. Ne numim copii dupa nume de sfinti, ca acestia sa fie pastoriti si ghidati de acestia in numele Domnului.

Teoretic orice beatificare a unui om, orice sfintire a sa se face la catolici la multi ani de la moartea acestuia. De data aceasta Biserica a facut o derogare de la regula si a ales ca maine, pe 1 mai, sa il numeasca pe Ioan Paul al II-lea Sfant.

Daca acum zeci de ani toata lumea se aduna in piata Sfantul Petru de la Vatican pentru a asista la slujbele de beatificare si canonizare, anul asta televiziunea joaca principalul rol in aceasta slujba. Pe langa televiziune, internetul e cel care va uni miliardul de catolici din intreaga lume.

Youtube transmite deja in direct rugaciunile si (as putea sa ii zic) show-ul de dinaintea beatificarii.

Si cu ocazia asta am vazut cel mai mare Rozariu facut vreodata. Rozariul e o rugaciune specific catolica, reprezentata de cruciulitele alea pe care le purtati voi la gat in cluburi sau le agatati pe masini fara sa stiti ce reprezinta. In schimb Rozariul asta s-a facut in direct, prin intermediul televiziunii, intre Roma, Mexic, Africa si alte tari care rosteau fiecare, in stilul si limba propie cate o decada si rugaciunile specifice din Rozariu.

Si pentru catolici, evenimentul asta media va fi exact motivul pentru a cunoaste diferentele dintre bisericile din lume, dar si obiceiurile din fiecare tara.

TAGS:

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, problogger la piticu.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzica, viata de zi cu zi pe blog.

6 thoughts on “Beatificarea Papei Ioan Paul al II-lea, un eveniment media

  1. Gresesti un pic: beatificarea nu inseamna ca devine un Sfant. Beatificarea se produce dupa “demonstrarea” unui miracol, Sfand devine dupa ce se dovedeste cel de-al doilea miracol.

    “BEATIFICÁ, beatífic, vb. I. Tranz. (La catolici) A trece o persoană în categoria fericiților bisericii, aflați pe o treaptă inferioară sfinților. ”

    La Papa Ioan Paul al II-lea este vorba de primul pas 😉

  2. hm, multzu …

    vezi ce inseamna sa nu mai fiu atent in viata Bisericii lasandu-ma prins de problemele lumesti si de pacatele astea

  3. daca devine sfant acum ce sa fac sa ma inchin la el de azi? nu mersi PAS.Ma inchin la Dumnezeu care este viu si adevarat nu la un om mort.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.