home to blog Bateria telefonului tine putin? Exista solutii

Bateria telefonului tine putin? Exista solutii

Stiu foarte multi oameni care isi opresc conexiunea wifi si uita sa o porneasca inapoi si se intreaba de ce ii tine telefonul putin. Sau stau cu luminozitatea la maxim, ca sa vada in soare telefonul si nu inteleg de ce nu ii tine bateria de dimineata pana seara. Sau incarca telefonul cand e la jumatate de baterie si se intreaba de ce scade capacitatea bateriei.

Teoretic asta e tehnologia prin care bateriile pe Litiu-Ion functioneaza. Ele au un numar finit de incarcari posibile in conditii fiabile, apoi aceasta fiabilitate scade. Numarul de incarcari garantat de producator se invarte in jurul cifrei de 365. Adica un an de zile, o incarcare pe zi. Dar daca incarcarea nu e facuta de la 0% sau daca incarcarea nu e facuta pana la 100%, atunci bateriile incep sa isi piarda din putere. Pentru ca asa lucreaza tehnologia. Bineinteles, nici curentul care ar trece tot timpul prin baterie, daca le tineti numai in priza nu va ajuta. Si atunci ce facem cu telefoanele?

14 thoughts on “Bateria telefonului tine putin? Exista solutii

 1. “Dar daca incarcarea nu e facuta de la 0% sau daca incarcarea nu e facuta pana la 100%, atunci bateriile incep sa isi piarda din putere. ”

  Vezi ca aici gresesti foarte mult. un 40-60% descarcare inainte de reincarcare face bateria sa tina mult mai mult decat 0-100

  Aici vorbim de tehnologia Li-Io si nu de NiMH
  cele 365 de cicluri 0-100 se transforma undeva in ce l putin 1000 de cicluri 50-100%

  Problema periculoasa la LiIo nu e procentajul, ci temperatura inalta la care aceste baterii se incarca.

 2. Perfect de acord cu celelalte sfaturi, dar incarcarea, sa-mi fie cu iertare, dar nu stiu cine are timpul si rabdarea sa o respecte asa cu sfintenie. Ai zile cand daca prinzi o priza chiar si pentru 30 min esti cel mai fericit, atunci cand esti pe fuga.

 3. Tot ce ai spus acolo e gresit. Daca lasi bateria sa se descarce de tot si o incarci pana la 100% ii reduci durata de viata semnificativ.

  Iar daca tii telefonul la incarcat cu bateria plina, curentul NU mai trece prin baterie, deci nu o afecteaza cu nimic.

  Uite aici un articol foarte interesant despre bateriile Li-Ion: http://batteryuniversity.com/learn/article/charging_lithium_ion_batteries

  “Li-ion should never be discharged too low”

  “Li-ion does not need to be fully charged, as is the case with lead acid, nor is it desirable to do so. In fact, it is better not to fully charge, because high voltages stresses the battery.”

  Deci sfaturile date de tine ii ajuta pe oameni sa reduca semnificativ durata de viata a bateriei in loc sa ajute cu ceva.

 4. deci hop si eu, pentru ca am de-a face cu din astea oarecum zilnic: motivul pentru care la bateriile pe Li-ion treaba cu descarcarea pina la 0 nu tine este ca la Li-ion nu exista efectul de memorie. Ma rog, sunt citeva publicatii in sensul asta, dar nu in aceeasi masura.
  Cit despre curentul care trece prin baterie cind asta e plina … 🙂 Nah … e ceva acolo, dar nu se compara cu ce suge o baterie goala!

  1. Eu cred ca-s singurul ghinionist pe care bateria de la HP nu l-a tinut niciodata mai mult de doua ore jumate. Laptopul a fost cumparat anul trecut, in Noiembrie. Acu’ poate si din cauza ca e un model mai slim si bateria e mai mica decat cele obisnuite…

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: