Share
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Camera Deputaţilor a decis, marţi, schimbarea denumirii oraşului Basarabi din judeţul Constanţa, care este şi locul de naştere al preşedintelui Traian Băsescu, în Murfatlar.
Deputaţii au adoptat o iniţiativă legislativă în acest sens a mai multor parlamentari reprezentând judeţul Constanţa, din toate grupurile parlamentare. Iniţiativa legislativă a fost adoptată cu 202 voturi “pentru”, 12 voturi “împotrivă” şi 6 abţineri.
Deputatul PNL Andrian Mihei a precizat că schimbarea denumirii oraşului Basarabi în Murfatlar este în folosul comunităţii deoarece se pot identifica cât mai bine produsele atât de cunoscute Murfatlar. Deputatul PD Valeriu Tabără a declarat că este o iniţiativă legislativă deosebită, care permite “aducerea unui brand asupra unei localilăţi cunoscute”. Preşedintele Comisiei de administraţie, liberalul Relu Fenechiu, a precizat că membii comisiei, cu toate că în general nu încurajează schimbarea demunirii localităţilor, susţin această iniţiativă, deoarece este “prea argumentată”. Fenechiu a precizat că oraşul Basarabi s-a mai numit Murfatlar până în 1920.
Guvernul nu a susţinut schimbarea demunirii oraşului Basarabi pe motiv că implică resurse financiare. Populaţia trebuie consultată prin referendum local, sunt implicaţii asupra persoanelor fizice şi juridice, a adăugat reprezentantul Guvernului.
Camera Deputaţilor este prima Cameră sesizată în cazul acestei iniţiative, Senatul fiind forul decizional.

Mediafax

About The Author

Cristi Dorombach, problogger la piticu.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzica, viata de zi cu zi pe blog.

6 Responses

 1. Nemesis

  Au si astia o gramada de treaba. Mi se face si mila de ei de cele mai multe ori. Cred ca este extenunat sa faci asa ceva…

  Reply
 2. there-is-no-spoon

  aia n-au ce face… iar cand n-ai ce face, iti faci de lucru.
  puteau sa dea un referendum local si incheiau subiectul mai repede.

  insa oricum, care-i problema cu numele “Basarabi”? are probleme si se inchid viile Murfatlar, orasul se va intoarce la denumirea de “Basarabi”?
  in curand bagam si orasul “Frutti Fresh”?

  in alta ordine de idei, “Murfatlar” se numeste zona viticola, nu orasul.
  Brand-urile NU ar trebui asociate vreodata cu autoritatea locala sau orice alta autoritate publica.

  altfel ne putem astepta la un nou trend pentru numele cantaretilor de muzica “usoara” moderna aka manelisti _light_: Gigi de Murfatlar, Frutti Fresh Salam, Elvis Cotnarelu et al.

  Reply
 3. Andu

  Maine se va inlocui numele.
  Si in loc de asta , dracia dracului sunt si zilele Murfatlarului , sambata si duminica .

  O porcarie toatala. Revin cu amanunte pe blog la mine despre zilele murfatlarului.

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.