home to blog Bar de nefumatori

Bar de nefumatori

Pentru ca chestia asta mie mi se pare ceva de genul … wow .. what?!, am stat sa citesc pe wikipedia ce dracu inseamna bar? Si regulile barului, si chestii referitoare la smoking bans (interzicerile fumatului in locuri publice).

Cand vine vorba de bar, eu ma gandesc la un local, un loc, o camera, un juma de apartament, 40 de metri patrati (cat era terasa mea), in care incap minim 2 – 3 mese, cu sau fara canapele, cu sau fara bari de striptease, cu sau fara ring de dans, dar in care se fumeaza. Bar in care exista instalatie de aer conditionat, sau climatizare, care scoate intr-o oarecare masura fumul de acolo ca sa nu fie prea inecacios. Sau nah … un geam deschis ca sa nu puta a transpiratie.
In schimb, am fost in seara asta, intr-un bar, pe undeva pe langa ProTV, la ziua lu Radu. Eh … si asta nu avea locuri la fumatori, drept urmare, am avut o masa la nefumatori. Nu stiu cum se cheama barul, dar daca mi-l spuneti voi ca sa ii fac reclama, merge.
Eh, bun … cum dracu sa numesti bar un local in care nu se fumeaza? Cum naiba sa bei o bere intr-un local unde nu se fumeaza? Nu mi-a intrat nimic pe gat. Si … a fost haios … m-am asezat la masa … m-am uitat la ceilalti … mi-am scos tigarile si am intrebat unde e scrumiera, dupa care am aflat ca nu se fumeaza. Si … m-am asezat iar, am comandat o bere si m-am uitat. Cred ca a fost cea mai lunga bere din viata mea. O ora am stat si am gadilat sticla aia, poate poate intra ceva.
Asta ca sa nu zic ca ma simteam la fel ca la munca si ieseam afara ca sa pufaim repede o tigare si sa ne intoarcem in bar sa continuam discutia.
In schimb, in partea cealalta, era tot la fel de putin fum, insa lumea fuma linistita. Uh, si acolo erau rasete, glume, fericire. La noi, la nefumatori … pauza. Ah, si am omis sa zic ca eram singurii din compartimentul de nefumatori.

Acuma stau sa ma intreb, cu toate reglementarile lor, mai poti numi un bar in care n-ai voie sa fumezi … bar? Sau … pentru ce naiba sa te duci intr-un bar unde nu poti fuma? Cum mai poti satisface berea aia? Unde mai e placerea de a savura o bere, o tigare … si senzatia de petrecere.
Eu unul nu prea focalizez imaginea unui bar unde nu e palca aia de fum de tigare ce de obicei o tai cu cutitul, dar de la care nu te ustura ochii. Si acelasi lucru s-ar intampla cu cafeaua dimineata. Tu poti sa bei cafeaua fara sa fumezi?

28 thoughts on “Bar de nefumatori

  1. scuze, eram in mare graba si n-am avut ocazia sa detaliez. vroiam sa spun ca tu si 50% din romania(cam atatia fumatori cica sunt) sunteti niste retardati si sper sa muriti mult inaintea mortii naturale. pune-ti intrebarea asta ma psihopatule: restul 50% nefumatori respira fumul vostru infect? este fabulos cum va spala pe creier tutunul si toti aveti exact, dar EXACT aceleasi idei despre subiectul asta.

    am prieteni, fumatori inraiti, care dupa ce s-au intors de la master din olanda/anglia/etc(1-2 ani) li se parea incredibil ca in barurile din RO se fumeaza nestingherit.

    PS cocalarule: se zice tigara nu “tigare”, scursura de om care esti.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: