home to blog Banii platiti pe acatiste

Banii platiti pe acatiste

E strigator la Cer, ca in 2013, oamenii se duc la Biserica in loc sa se duca la doctor. Cu alte cuvinte, de teama ca un copil sa nu se nasca cu o malformatie, o femeie s-a dus la preot, ca acesta sa ii faca rugaciuni.

E greu de inteles cum un om, in 2013, nu se duce la doctor sa isi faca analize si sa ia o medicamentatie corespunzatoare, daca este cazul si se duce la Biserica, pentru ca, nu-i asa, minunile se fac la tot pasul si Dumnezeu e sus si vede.

Cu alte cuvinte cat de limitat sa fi ca sa gandesti asa? Cat de …
Stiti institutiile alea unde se duc masinile cu sirene albastre? Ei bine acolo, printr-o minune a unui om, oamenii salveaza oameni. Iar medicina a evoluat atat de mult incat iti schimba fata, sanii, fundul, dar si repara oase, picoare, maini, coloane vertebrale. Si nimeni de acolo nu se roaga la Dumnezeu sa faca o minune. Cauta solutii si le gasesc.

TAGS:

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, problogger la piticu.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzica, viata de zi cu zi pe blog.

4 thoughts on “Banii platiti pe acatiste

  1. „Si nimeni de acolo nu se roaga la Dumnezeu sa faca o minune.”

    Eu zic să încerci să cunoști mai bine medicii. Marea majoritate sunt foarte credincioși, peste media în general.

      1. Ei bine, îi important să înțelegi că Dumnezeu nu face pac-pac și gata. Nu e actor de circ să facă scamatorii cu fulgere și alte chestii. Îi important să înțelegi că El lucrează și prin medicul ăla. Că medicina nu-i chiar matematică, să iasă toate perfect tot timpul.

  2. La noi Moș Crăciunii în sutană încă țin satele sub papucul ignoranței, ce-i drept nici satele nu se zbat să ia lumină, nu de la popă ci din educație. Îndată se apropie Sf. Parascheva, să vezi atunci ce de creștinoizi s-or înghesui la catafalc în așteptarea unor minuni al căror spectru merge de la vindecări de cancer la câștig la loto. În tot acest timp, Daniel, stă cu mistria și canciocul într-o mână și cu cealaltă întinsă după bani la stat, Becali și băbuțe cu pensii de 3 lei ca să termine stadionul cu cruce-n vârf pe care l-a început îndărătul Casei Poporului. Ce reformă în Biserică? Când sunt întrebați de schimbarea atitudinii hrăpăreților de mir, îți răspund că Biserica lucrează cu veșnicia. Îți dai o palmă-n cap că nu te-ai prins de acest lucru și realizezi că beizadelele de popi, cu bolizi sfințiți de tăticii lor, te vor sodomiza în trafic pentru o veșnicie, care, cică e colegă de muncă cu slujitorii cutiei milei. Așa că, în țara unde veșnicia s-a născut la sat și face echipă cu lucrarea popească, să nu ne mire că babele vor veșnicie în loc de sănătate.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.