home to blog Balcanism ?

Balcanism ?

Ma enerveaza la culme cand cineva nu isi face treaba cum trebuie.

Ma dispera atunci cand gasesc un lucru facut in dorul lelii, astfel incat sa nu zici ca ala nu a facut nimic, dar nici sa te folosesti de el.
Ma dau cu capul de pereti atunci cand trebuie sa fac un lucru, care nu trebuie sa fie facut de mine, insa … cine sa-l poata face la 2 noaptea.
Imi vine sa ii impusc pe aia care aud ca ceva nu merge, iau o masura de 5 minute sa fie facut sa mearga imediat, iar apoi il uita si lasa lucrul de-am pulea.
Ma oftica persoanele care nu vor / pot sa comunice, cei care zic … pai eu am zis, si nu se uita daca vorbele lor au fost auzite.

Ca sa fiu bine inteles. Nu zic ca suntem supermeni si ca trebuie sa le facem pe toate. Insa, daca facem ceva, il facem pana la capat si il facem bine. Nu ne apucam de o treaba si o lasam de cacat, ca poate nu se vede, sau poate nu e nevoie. Trebuie sa invatam sa prioritizam lucrurile ce le avem de facut, sa analizam inainte de a ne apuca de lucru, sa putem sa gandim de ce resurse avem nevoie si de ce probleme putem intampina inainte  de a propune o solutie. Iar, acea solutie, nu numai ca trebuie sa fie functionala din momentul in care a fost propusa, dar, daca i se cer adaugiri, trebuie sa poarte numele de proiect nou.

Pana una alta, nu avem decat sa fim doar unii / altii din multime … cu statutul de medriocru spre slab.

4 thoughts on “Balcanism ?

 1. Constat ca suntem multi care nu iubim incompetenta. Dar ce facem pentru a combate problema?
  Nimic.

  Pentru ca daca vrei sa faci ceva inseamna sa iti injuri parintii ( care lucreaza “la stat” ), sa te certi cu majoritatea prietenilor si cu o buna parte din colegii de munca.

  Cum depistezi incompetenta?
  Primesti task sa faci ceva. Faci pe jumate pentru ca e ora 18 sau 19 si azi chiar ai treaba acasa, termini maine ca oricum nu s-a specificat cand trebuie sa fie gata.
  Intra Ghitza maine pe proiect, inainte sa ajungi tu la muca sa termini, si vede ca e treaba pe jumate facuta (sau neverificata/debugg-uita/..)
  Esti incompetent in ochii lui ? Esti.

  Care e ideea comentariului ?
  Cu toate ca sunt de acord cu problema “calitatii” munci multora trebuie sa atrag atentia ca lucrurile nu sunt asa usor de categorisit.
  Si nu constatarea/categorisirea ar fi scopul unei discutii ci mai mult gasirea unor solutii (care solutii se gasesc doar daca se identifica in mod realist cauzele)

 2. ca tot ziceti de lucruri proaste.. ati lucrat cu programele date de ministerul finantelor pentru contabilitate sau de cei de la fortele de munca? facute pe genunchi in VFPro, merg de zici ca stau, si bug-uri de parca s-au straduit sa le indese in ele.. dar poarta sigla ministerului! ce le pasa lor ca-si sparg capul cu ele oamenii obisnuiti? m-a rugat o cunostinta sa-i instalez si configurez porcaria si am intrebat-o dc nu cumva a gresit ea sidiul si nu e aia ce a primit de la administratie!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.