home news Badea pârât la Club

Badea pârât la Club

Acum nu stiu cum de unde … dar s-a intamplat, Mircea Badea cu a lui revista a presei de la antene a fost parat la Clubul Roman de Presa pentru ca e cam violent in limbaj.
Eh … acuma o reactie mai mult decat neasteptata si interesanta am avut-0 din partea CRP-ului: Badea nu e jurnalist deci nu poate fi tras la raspundere, Badea nu face o emisiune jurnalistica ci un pamflet, deci iar nu avem ce sa ii facem ca ar trebui sa radeti la glumele lui.

Mai jos … balbaiala alora care reglementeaza presa (si vor sa reglementeze si internetul si blogurile … lol ).

Consiliul de Onoare al Clubului Roman de Presa a discutat solicitarea Consiliului National al Audiovizualului de a analiza din punct de vedere al normelor jurnalistice continutul emisiunii In gura presei din data de 22.07.2007, realizata de Mircea Badea si difuzata de postul Antena 3.

 

In analiza facuta, Consiliul de Onoare al CRP a luat in considerare faptul ca emisiunea in discutie este o emisiune de autor, declarata drept pamflet, si promoveaza o modalitate specifica de interpretare a informatiilor prezentate. Presa de pamflet este o parte importanta si necesara a peisajului presei.

 

Insa, Consiliul de Onoare considera ca, pe fundalul unei societati supuse din ce in ce mai mult agresiunilor de tot felul, lansarea de instigari la violenta fizica, mai ales asupra unor autoritati aflate in exercitiul functiunii, sub justificarea pamfletului si divertismentului, este o practica ce poate avea consecinte grave.

 

In acest context, Clubul Roman de Presa reaminteste ca, desi rigorile jurnalistice nu se aplica in aceeasi masura genului pamfletar, acest lucru nu exonereaza de responsabilitatea sociala a oricarui tip de jurnalism. CRP recomanda insistent descurajarea oricarei forme de violenta vehiculate prin intermediul presei.

 

 

Consiliul de Onoare al

Clubului Roman de Presa

10 thoughts on “Badea pârât la Club

  1. Haaaaa-haaaaa!!! Asta e raspunsul organismului de reglementare deontologica prezidat de cel care alaltaieri “prevedea” reglementarea internetului?
    Ma pis pe mine de ras, ca sa zic asa…

  2. Super emisiuni facea cu teo la antena 1 acu o suta de ani.intre timp l-a lasat si huidu in urma,iar metoda clasica de catzarare e futui masa. in gura

  3. Pai tocmai asta e smecheria “nu-ti place, schimba postul” , asa este si la OTV aceasi chestie o zic si aia, dar romanul este atras de chestii ciudate si de caterinca….si nu o sa schimbe canalul, daca zice si de el ceva si nu aude?
    Tu cand el iti spune sa schimbi canalul o faci sau vrei sai faci in oftica si nu schimbi.Eu zic ca in subconstient alegi sai faci in oftica…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.