home to blog Back online

Back online

Am reparat windowsul, in final. Acum ar trebui sa mearga tot. Distractie mare si nu numai, pana la urma cred ca am gasit si vinovatul.

Sa povestim deci. Primesc eu vineri seara un telefon de la Anca unde imi zice ca a ajuns acasa si a gasit toate calculatoarele oprite. Iar calculatoarele mele nu stau oprite nici dupa o pana de curent. In fine, da sa porneasca windowsul si se tot restarteaza calculatorul mare (gateway-ul). Ma gandesc ca e o eroare de cablu SATA, mi-a mai facut dume din astea, am un hard care sta sa moara, se mai intampla. Iau un alt cablu SATA si vin acasa, schimb cablul nimic. Pun CD-ul de hiren, nimic, adica nu gasea nici o problema. Pun un CD de windows aproape resemnat, opaaa … hard-diskul de sistem si cel cu probleme mi le vedea neformatate.
Am cautat active disk recovery, am lucrat cu el, imi reface partitiile, imi reface sectorul de boot. Dau sa bootez. Your computer is infected by Virus. Ok … zic, caut sa scanez cu un ceva, nimic, nu vroia sa-mi scaneze, ceva buffer overflow nu stiu unde. Pana la urma am reusit cu un pqmagic de pe acelasi cd Hiren sa setez boot-ul pe C: si sa pornesc windows-ul. Acum imi vede tot, chiar si diskul cu probleme. Numai pqmagic-ul il vede cu ceva bad-uri, si cere scanare.

Pana una alta sa nu uit sa va recomand tool-ul asta de reparat  MBR-ul, pentru ca e bun si isi face treaba corespunzator.
Eh, in timp ce terminsem toata treaba si scanam disk-ul calculatorului ma trezesc ca se ia curentul. Injur sanatos si ma uit pe geam, toata lumea avea curent, ma ridic si dau sa ies pe scara. Ies din casa … ma trezesc cu 2 indivizi si vecina de alaturi de la ap 69, care umblau la tabloul electric de pe scara. Am stat sa ma cert cu ei 2 minute si sa le explic ca sunt idioti, cum dracu imi scot mie siguranta de pe scara, sunt dusi cu capul? Si de ce au scos-o, cea a vecinei era dedesubt si bineinteles trebuiau ei sa scoata sa vada domle.

Pana una alta, daca tot te duci sa lucrezi la un calculator sunt 4 chestii indispensabile: 1 shurulbenita (sigur desfaci calculatorul), 2 cd cu hiren (teste/recovery s.a.), 3 Cd cu windows, 4 stick USB cu diverse drivere programe si altele.

Iar cu ocazia asta imi final imi fac update la Kaspersky Internet Security 7. Sunt curios daca papa mai putine resurse.

6 thoughts on “Back online

 1. hirensu rules
  dar pt gw as pune ceva cu raid1 si la care faci back-uri cu ghost lunare sau un router asus sau linksys cu openwrt…
  la antivirus pe ultimu an nodu a iesit primu per general…
  la sectinea false pozitive e symantecu…
  la sectiunea cel mai complet e norton 360…
  la cere caut si linku…:)

 2. marse FOLOSESC apple toata ziua … nu ma ajuta cu nimic.

  Nu sunt la fel de flexibile ca windowsurile, n-au virusi … ce dracu, daca vreau apple imi pun un linux si am rezolvat problema.

  Si sa stii ca am intalnit apple-uri care au ars hard-diskuri mai rau ca niste pc-uri. Rezultatul a fost schimbat slotul 😉

 3. Mi-am reinstalat si eu de curand windows-ul dupa vreo jumate de an….
  aveam niste virusi, si nu stiu de ce dar Nod32 si Kaspersky nu prea vroia sa-i elimine, si am pus AVG si acum merge totul ok… recomand acest antivirus… e si Free …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.