Share
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Nu reusesc sa-mi scot melodia asta din cap.

Si inca o data nu inteleg placerea romanilor de a se victimiza si a se brava inutil. Nu aveai nimic si acum ai o casa unde platesti rate pe 50 de ani si o masina in leasing cu ratele mai mari decat casa, drept urmare iti mai raman bani de tigari si stai sa te imprumuti la prieteni. Si acum ce faci, te plangi ca nu furi nimic, dar te bravezi ca ai reusit sa iti iei o masina in rate – care nici macar nu e a ta – pentru ca pana acum nu aveai nimic.

Si daca nu te-ai fi nascut in locul potrivit atunci ce mai cauti aici? Europa te asteapta sa iti arate cat de nasol e sa muncesti. Europa te asteapta sa iti arate ce inseamna munca, ce inseamna sa fii prins la furat si ce inseamna sa fii pedepsit pentru asta. Si tot Europa stie sa te rasplateasca. Ah, Europa e si aici? Inca nu, e doar in acte. In realitate avem injuraturi ca la usa cortului in cercurile politice inalte, amenintari cu bataia asupra primului ministru si bancnote de zero lei cu chipul presedintelui tarii.

Nu, nu e nimic gresit in ceea ce am spus mai sus, e doar prea tarziu sa ne mai manifestam astfel. Insa nu de dam seama de acest aspect fiind ocupati cu victimizarea personala si bravura atunci cand realizam un mic cacat.

About The Author

Cristi Dorombach, problogger la piticu.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzica, viata de zi cu zi pe blog.

6 Responses

 1. Vlad

  E prea greu postu pt 8:50 sambata, sugerez o varianta simplifacata, daca nu e chiar melodia este un fel de sapou

  Reply
 2. petitcreature

  ceea ce uiti tu e ca exista o majoritate care accepta cu bratele deschis eorice fel de victimizare, de ce?! simplu … : nivelul iq-ului lor nu depaseste 90

  Reply
 3. Tudor

  Salut.
  Acum ce ai vrea o noua revolutie? piesa e doar o alta “poezie” a realitati in care traim. Da! hoti sa fie pedepsiti dar noi, oamenii normali, cu studi superioare ce facem?

  Reply
 4. Stefan

  Daca tu nu vezi diferenta in a te naste in Romania fata de a te naste in Germania, Austria, etc. inseamna ca esti legat la ochi. As pleca in Europa, o sa plec in Europa, dar eu o sa muncesc de 5 ori mai mult ca sa fiu considerat la acelasi rang cu un om ce s-a nascut in tara respectiva.

  Reply
 5. Andrei Rinea

  @Stefan : Deci o sa iti convina sa muncesti de 5 ori cat un neamt ca sa nu te flegmeze? N-ar fi mai ok sa muncest fix cat el?

  Referitor la post sunt perfect de acord. Cum adica “am facut totul din nimic”? Adica te smiorcai ca nu ti s-a dat de-a gata? Vroiai sa fi copchil de bani gata si nu ai avut norocul?!

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.