home to blog Azi se face scoala?

Azi se face scoala?

Ar fi intrebarea pe care si-o pun zeci de elevi astazi. Cand se face scoala? Unde se face scoala (a se interpreta in ce orase, licee, nu in ce baruri)? Cine vine la scoala?

Cu alte cuvinte avem parte de o greva tare misto. Unii profi sunt in greva si nu isi vor primi salariile pentru asta, altii nu sunt in greva si se duc la scoala, dar nu pot face ore pentru ca scoala e in greva, dar profii sunt in greva, sau nu sunt.

Daca n-ati inteles nimic din fraza de mai sus nu va mirati, nici nu trebuia sa intelegeti. Pentru ca asa este prezentata situatia. Sunt vreo 3 ( din cate stiu eu) confederatii sindicale care fiecare au cativa profi in fiecare scoala. Daca profii aia sunt bine vazuti pot sa atraga si alti profi si asa mai departe. Bineinteles totul pentru binele lor material si spiritual.

Cine pierde din toata treaba asta? Nimeni. Profii ca nu se duc sa isi  verse plamanii la ore in fata unor elevi care nu mai stiu ce inseamna respectul si disciplina. Iar elevii se bucura de baruri, plimbari tomnatice si poze de tip hi5, pentru contul clasei.

9 thoughts on “Azi se face scoala?

 1. daca e cineva interesat de o ancheta serioasa pe tema invatamantului si are logistica necesara sa realizeze cercetarea respectiva si bulan sa faca scandal sa ma contacteze.

  stiu precis ca daca ai da niste teste adevarate la matematica la o sumedenie de scoli generale ar fi rezultate dezastruoase in proportii uriase. copiii nu stiu operatiile simple si totusi trec intr-a 6,7,8.
  (mi-a spus-o un foarte experimentat meditator care a avut N cazuri)

 2. logic ma … numa ca anchetele nu se fac gratis, iar daca o faci pica unul din profii despre care vorbeam mai sus

  iar restul raman, ca sindicatul e mare

 3. pai cam in fiecare an se face cate-o greva a profesorilor. daca nu la an atunci sigur la 2 ani. da elevii de ce nu fac nicio greva? ca sistemul de invatamant de acum numai modern nu e. ii bagi elevului toate prostiile in cap doar ca nu stie sa-ti scrie corect decat numele lui eventual.

 4. Asa este, nimeni nu are de pierdut din chestia asta.
  Desi unii profesori spun ca nu vor pune absente elevilor care chiulesc sau chiar le vor da note de 2 elevilor care nu sustin greva profesorilor.
  Tu iti amintesti cu placere de scoala?
  Ai chiulit des sau ai avut multe note de 2?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.